Gabriela Firea, anunț despre metroul din Drumul Taberei: când e inaugurată Magistrala 5

Alexandru Ioanid 13.09.2019, 14:11
Gabriela Firea, anunț despre metroul din Drumul Taberei: când e inaugurată Magistrala 5

Metroul din Drumul Taberei e acel proiect în care nu mai sperau nici măcar bucureștenii din sectorul 6. Acum, însă, vin noi promisiuni. Cel mai recent anunț vine de la Gabriela Firea, după o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, s-a întâlnit, joi, cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Printre subiectele discutate se numără și mult-așteptata linie de metrou din Drumul Taberei, magistrala 5.

Această linie ar fi trebuit să fie gata în 2015. Dar nu s-a întâmplat.

Ce spune Gabriela Firea despre metroul din Drumul Taberei

Când se deschide metroul din Drumul Taberei

Gabriela Firea reiterează anunțul ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, potrivit căruia linia de metrou va fi deschisă până la sfârșitul anului. 

Cei doi oficiali au discutat și despre centura Capitalei, dar și despre calea ferată care va lega Bucureștiul de Otopeni, care ar trebui să fie gata până la începerea Campionatului European din 2020.

„Am discutat despre toate lucrările de infrastructură care afectează traficul rutier atât în București cât și în regiunea Ilfov. Este vorba despre centura Capitalei, proiectele de construire a pasajelor supraterane de la Domnești, Berceni, Olteniței și Mogoșoaia, lucrările de la metrou – magistralele M5 și M6, precum și despre calea ferată ce va lega Bucureștiul de Otopeni, lucrare care ar trebui finalizată până la începerea Campionatului European de Fotbal din 2020. Am primit asigurări din partea ministrului Transporturilor că până la sfârșitul anului magistrala M5 va fi dată în folosință, iar în ceea ce privește magistrala M6, domnul ministru Răzvan Cuc mi-a explicat că sunt în etapa de evaluare a ofertelor din cadrul licitației”, a scris Gabriela Firea pe Facebook

Lucrările la metroul din Drumul Taberei au început în 2012 și ar fi trebuit să fie gata în trei ani. Adică în 2015. Proiectul s-a împotmolit în licitații contestate, procese intentate de constructori, apoi contestații depuse de Metrorex.

Pe noua magistrală de metrou Drumul Taberei-Eroilor vor circula, anual, 19 milioane de călători, potrivit Metrorex. Linia are 7 kilometri, 10 stații și un depou.

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor a fost de 3,4 miliarde de lei. Dacă va fi inaugurată și această magistrală, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

Urmăriți Impact.ro și pe