Funcția aplicației Waze care poate reduce numărul accidentelor. Ce avertisment primesc șoferii în trafic

Mihnea Tălău 05.01.2023, 20:11
Funcția aplicației Waze care poate reduce numărul accidentelor. Ce avertisment primesc șoferii în trafic

Waze, una dintre aplicațiile de navigație preferate de foarte mulți șoferi, introduce o nouă funcție. Atunci când se apropie de o stradă pe care au loc frecvent accidente, utilizatorii platformei vor fi avertizați prin intermediul unei noi notificări.

Avertizare despre drumurile periculoase pe baza datelor de trafic

O nouă versiune beta a aplicației deținute de Google, poate avertiza utilizatorii cu privire la drumurile care au un număr statistic ridicat de accidente, pe baza datelor comunității Waze.

Dacă aveți acces la versiunea beta, veți primi o fereastră pop-up în care se va afișa: „pe baza rapoartelor primite de la șoferi și a traseului dvs., este posibil să vedeți alerte pentru „Istoricul accidentelor” pe unele drumuri”.

Dar dacă preferați ca Waze să nu vopsească drumurile în roșu, funcția poate fi dezactivată cu ajutorul unui comutator aflat în secțiunea de setări a aplicației destinată alertelor.

Este una dintre primele caracteristici noi care apar la Waze de când compania a fost integrată în grupul care supervizează Google Maps. Google a anunțat această fuziune la începutul acestei luni, iar acum, cu Waze sub tutela Google Geo, șefa departamentului de relații publice de la Waze, Caroline Bourdeau, a declarat că „echipele vor beneficia de o colaborare tehnică sporită în continuare”.

România în topul țărilor cu cele mai multe accidente rutiere

Schimbarea a inclus, de asemenea, plecarea directorului general al Waze, Neha Parikh, totul în același timp în care Google încearcă să reducă costurile la nivelul întregii companii. În mod ideal, acum că Waze împărtășește mai strâns cu Maps, mai multe date de colaborare ale utilizatorilor ar putea fi prelucrate și deveni noi caracteristici în viitor.

România este țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente pe drumurile publice. Acestea sunt favorizate în special de calitatea precară a infrastructurii rutiere, de lipsa autostrăzilor, de lipsa unei educații rutiere atât a șoferilor cât și a pietonilor, de consumul de alcool și substanțe interzise și nu în ultimul rând a parcului auto, tot mai vechi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...