Fructul care trebuie adăugat în salata de vinete. Este secretul celor mai pricepute gospodine

Ana-Maria Tudor 16.08.2023, 11:22
Fructul care trebuie adăugat în salata de vinete. Este secretul celor mai pricepute gospodine

Bucătarii au dezvăluit ingredientul care transformă radical gustul salatei de vinete. Această mâncare este apreciată de românii din toate colțurile lumii. Rețeta tradițională este foarte ușor de preparat și nu necesită multe ingrediente.

Ce fruct poți adauga în salata de vinete

Majoritatea dintre noi savurăm salata de vinete ca un aperitiv. Acest fel de mâncare devine protagonistul sezonului estival și nu numai. Datorită faptului că vinetele pot fi congelate cu ușurință, ele pot fi utilizate și în timpul iernii pentru a crea o salată delicioasă.

Pentru a pregăti o salată de vinete avem nevoie doar de câteva ingrediente. Bucătării afirmă că pentru a realiza această delicioasă salată, trebuie să dispui de vinete coapte, un strop de ulei de măsline, ierburi aromatice și multă răbdare.

Salata de vinete, secretul gospodinelor. Cum sa faci sa nu iasa vinetele amare
 

În timp ce unii preferă să îmbogățească salata de vinete cu maioneză, alții aleg varianta mai sănătoasă, lipsită de acest sos care aduce cu sine un surplus caloric.

Opțiunea de a adăuga ceapă la salata de vinete există, însă acest ingredient este considerat opțional în rețeta tradițională. Cu toate acestea, bucătarii profesioniști dezvăluie că un alt ingredient secret este necesar pentru a completa și schimba în totalitate gustul acesteia.

Citește și: Cum salvezi rapid salata de vinete dacă a ieșit amară. Trucul secret pe care îl aplică mereu bucătarii din marile restaurante

Astfel, pentru un gust aparte, specialiștii culinari sugerează adăugarea unei mici cantități de nucă prăjită și tocată în salata de vinete. Textura crocantă a nucilor prăjite și tocate adaugă o notă de savoare acesteia.

Gustul acestui preparat va experimenta o subtilă transformare, iar aroma suculentă a vinetelor va fi îmbogățită de nuanțele fine ale nucilor prăjite.

De ce se taie maioneza

Fiecare tânără a auzit măcar o dată în viață de la mamele și bunicile lor că li s-a tăiat maioneza. Pe măsură ce au crescut, este probabil să fi experimentat și ele acest eșec culinar.

De cele mai multe ori, primeam sfatul că, atunci când faci maioneză, trebuie să amesteci într-o singură direcție. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna complet adevărat. De fapt, maioneză tinde să se taie mai frecvent din cauza căldurii.

Dacă sosul de maioneză s-a separat, poți remedia situația ușor prin adăugarea a două linguri de apă fierbinte. Aceasta va ajuta la restabilirea proporțiilor corecte între componentele uleioase și agenții care mențin emulsia stabilă. Amestecă bine și vei observă că maioneza își va recăpăta textura corespunzătoare.

Vezi și: Cum se coc corect vinetele pentru salată. Greșeala pe care multe persoane o fac

Aportul de căldură de la apa fierbinte sprijină procesul de reconstituire a maionezei. Dacă consideri că sosul este prea subțire, poți adăuga consistență prin încorporarea unei linguri de muștar.

De asemenea, același efect îl are și zeama de lămâie sau apa rece, singurul lucru pe care trebuie neapărat să-l faci este să amesteci rapid pentru a lega compoziția.

Urmăriți Impact.ro și pe