Cum salvezi rapid salata de vinete dacă a ieșit amară. Trucul secret pe care îl aplică mereu bucătarii din marile restaurante

Mihnea Tălău 26.07.2023, 10:23
Cum salvezi rapid salata de vinete dacă a ieșit amară. Trucul secret pe care îl aplică mereu bucătarii din marile restaurante

Pe timp de vară, cel puțin, salata de vinete este îndrăgită și consumată de milioane de români. Cu toate că la prima vedere pare ușor de preparat, în realitate puține gospodine găsesc gustul ideal. Doar bucătarii iscusiți cunosc trucul care trebuie folosit pentru a repara o salată de vinete fără să fie amară.

Micile secrete pentru a nu ieși amară

Salata de vinete este unul dintre cele mai iubite preparate, pe care majoritatea românilor îl pun pe masă foarte des.

Deși salata de vinete se prepară din puține ingrediente, asta nu înseamnă că gustul ei nu este unul absolut delicios. Și este nevoie doar de vinete, ulei, sare ceapă și roșii.

Numai că, prepararea salatei de vinete are și ea mici secrete, altfel poate ieși amară. Iată ce ai de făcut, în acest caz, ca să o ”repari”.

Rețetă de salată de vinete

Ingrediente:

  • patru vinete mari;
  • 50-60 ml de ulei;
  • două sau trei linguri de zeamă de lămâie;
  • o ceapă;
  • sare;
  • roșii

Mod de preparare:

Șterge vinetele şi pune-le la copt direct pe flacăra de la aragaz sau pe un grătar bine încins cu jar. Focul trebuie să fie destul de mare, altfel vinetele se amărăsc şi se închid la culoare. Întoarce-le pe toate părţile şi așteaptă să se coacă cât mai bine.

După ce s-au copt, bucătarii iscusiți îți recomandă să le cureți imediat și să le desfaci în jumătăţi, apoi să le lași la scurs pe un tocător. Ulterior, toacă-le cu un cuţit din lemn sau din material de plastic şi pune-le într-un bol.

Mai departe, stropește-le cu zeamă de lămâie şi freacă-le cu sare şi ulei, până ies cremoase. Adaugă două roşii curăţate de coajă şi de seminţe, tăiate cubuleţe, iar opțional mai poți adăuga și o ceapă mică tocată mărunt. În final, pune salata de vinete în castronele și așează câteva felii de roşii deasupra. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...