Frigul năprasnic revine în România. Gata cu vremea frumoasă, se instalează iarna

Ana Anitoiu 22.10.2021, 14:20
Frigul năprasnic revine în România. Gata cu vremea frumoasă, se instalează iarna

Frigul năprasnic revine în România și se instalează iarna. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat ce temperaturi se vor înregistra, precum și în ce zone ale țării sunt așteptate ploi.

Vremea se răcește în România

După o perioadă în care românii s-au bucurat de o vreme mai caldă, meteorologii de la ANM au anunțat că vineri, 22 octombrie, vremea se va răci în regiunile vestice și nordice ale țării, unde sunt posibile ploi. Temperaturile maxime nu depăștesc 13 – 23 de grade Celsius, iar cele minime coboară până la 3- 14 grade Celsius.

În București, cerul este variabil pe tot parcursul zilei, dar mult mai noros noaptea, când este posibil să plouă. Temperatura maximă a zilei este de 22 – 23 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 10 grade Celsius.

Frigul naprasnic revine in Romania. Gata cu vremea frumoasa, se instaleaza iarna
O tanara cu fular si caciula, bucurandu-se de o plimbare in aer liber

Cum va fi vremea sâmbătă

Conform ANM, vremea se va schimba drastic sâmbătă în toată țara, când se va face frig și în regiunile din sud-estul țării. Temperaturile vor fi apropiate celor normale pentru această dată.

În sudul și sud-estul țării vor fi posibile ploi temorare. Vântul va fi slab și moderat, dar cu intensificări la munte în timpul zilei, mai ales pe creste.

Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 16 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 11 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni.

Vremea se va răci sâmbătă și în Capitală, unde vor persista înnorările și va ploua, iar vântul va fi slab și moderat. Valorile termice maxime vor fi de 16 – 17 grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi de 8 – 9 grade Celsius.

Cum va fi vremea în țară în ultima săptămână din octombrie

În ultima săptămână a lunii octombrie, în Banat și în Crișana se va încălzi puțin. Media valorilor maxime va fi de 15 – 16 grade Celsius, iar a celor minime, de 6 grade Celsius. Vor fi posibile ploi după data de 27 octombrie.

În Transilvania, în ultima săptămână a lunii octombrie, maximele vor fi în medie de 12 – 14 grade Celsius, iar minimile de 2 -4 grade Celsius, deși la începutul ei vor putea ajunge și la 0 grade Celsius. Vor fi posibile și ploi.

Conform meteorologilor, în Maramureș, valorile maxime vor urca la 14 frade Celsius, iar temperaturile minime vor fi în medie de 3 – 5 grade Celsius. Vor fi posibile ploi mai ales după data de 27 octombrie.

În Moldova meteorologii așteaptă maxime situate între 14 și 15 grade Celsius și minime aflate între 4 și 6 grade Celsius. Între 27 și 31 octombrie vor fi posibile ploi.

În Dobrogea se va încălzi ușor, până la o medie a maximelor de 15 – 16 grade Celsius și una a minimelor nocturne de 7 -8 grade Celsius. Izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe sau burniță.

În Muntenia, la începutul săptămânii vor fi maxime de 12 – 13 grade Celsius, dar se va încălzi ușor în perioada 27 – 31 octombrie, când media valorilor diurne va ajunge la 16 – 17 grade Celsius.

Similar, potrivit ANM, în Oltenia, săptămâna va începe cu maxime de doar 12 – 13 grade Celsius, pentru ca mai târziu să ajungă la 16 grade Celsius. Minimele se vor situa între 4 și 6 grade Celsius. Vor fi posibile ploi, dar izolat și trecător. Vezi AICI cum se va schimba vremea în România în următoarele decenii!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...