EXCLUSIV

Fotomodel român, stabilit în Grecia, povestește cu groază despre incendiul de azi-noapte: ”Mulți deștepți dau foc la mizeriile din curți când e alertă de vânt”

Simona Ecovoiu, Alexandra Andrei 20.05.2021, 15:51
Fotomodel român, stabilit în Grecia, povestește cu groază despre incendiul de azi-noapte: ”Mulți deștepți dau foc la mizeriile din curți când e alertă de vânt”

Maria Andrei, celebrul fotomodel român, care mare parte din an locuiește la Loutraki, Corinthia, în Grecia, alături de soț, ne-a vorbit, cu îngrijorare, în interviul pentru impact.ro, despre recentul incendiu de vegetație, din țara de adopție: ”Da, e aproape de noi. Este peste drum, ca sa zic așa, de noi. Din păcate, incendiile sunt destul de frecvente în perioada aceasta, pentru că mulți deștepți dau foc la mizeriile din curți  când e alertă de vânt și așa pornesc incendiile din pădure”.

Incendiu de vegetație în Grecia. Maria Andrei a povestit cum a început totul

Maria Andrei, gazda emisiunii ”Secrete de Stil”, de la Prima TV, se află zilele acestea în București, dar vestea că puternicul incendiu de vegetație din Grecia, de azi-noapte, primul din acest an, e aproape de zona în care locuiește, i-a dat mari emoții. Ea a vorbit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre sursa acestor incendii, adesea provocate de cetățenii iresponsabili.

”Incendiul este aproape de noi. Locuim în Loutraki, Corinthia, în Grecia. Din păcate, incendiile sunt destul de frecvente în perioada asta. Pentru că deșteptii pământului dau foc la toate mizeriile pe care le au prin curți și uite așa pornesc incendiile de pădure. Mai țineți minte incendiul în care au murit aproape 100 de persoane? Ei bine, cineva a decis să își ardă gunoiul fix când era stare de alertă pentru vânt puternic. Ce s-a întâmplat? A ars un sat întreg. Și e plin locul de “deștepți” d’ăștia”, ne-a spus Maria Andrei, îngrijorată de situația din Grecia.

Incendiu de vegetatie izbucnit în regiunile costiere ale Golfului Corint
Incendiu de vegetatie izbucnit în regiunile costiere ale Golfului Corint

Maria Andrei nu se sperie de un incendiu

Maria a mai menționat că incendiile nu o sperie atât de mult încât să nu mai locuiască acolo.

”Cred că vremea poate fi capricioasă oriunde, iar Grecia nu face excepție. Am trecut prin câteva experiențe, dar nimic care să ne pună pe fugă, din fericire! În Grecia mergem să ne relaxăm, dar și să muncim. Da, știu destul de bine cam toate pietrele și pietricele din Grecia, mai ales că sunt pasionată de istorie, mitologie și arheologie”, ne-a mai spus ea.

”Am trecut prin câteva experiențe în Grecia, dar nimic care să ne pună pe fugă, din fericire!”

Maria locuiește în Grecia, mai ales iarna. ”De ceva timp, iarna ne retragem în ținuturi ceva mai… calde! Iar Grecia este o destinație pe care o poți vizita în orice perioadă a anului, chiar și în anotimpul rece rămânând la fel de spectaculoasă! Noi suntem mari amatori de trekking, iar traseele pe care ne aventurăm an de an ne bucură cu priveliști de vis!

Guvernul elen a luat măsuri foarte stricte pe timp de pandemie, și asta pentru a oferi turiștilor un mediu extrem de sigur pentru viitoarele lor vacanțe. Grecia rămâne destinația preferată a românilor, și datorită proximității, dar și pentru faptul că prin venele noastre carpato-balcanice curge și ceva sânge elen. Prin ale mele… sigur! Testele genetice și arborele meu genealogic o demonstrează în procente!”, ne-a mai spus Maria.

Totul despre primul incendiu major din Grecia, în 2021

Șase sate şi două mănăstiri din Grecia au fost evacuate în noaptea de miercuri spre joi, urmare a puternicului incendiu de vegetaţie izbucnit în regiunile costiere ale Golfului Corint, la aproximativ 90 de kilometri vest de Atena, potrivit pompierilor eleni, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Aproximativ 180 de pompieri, ajutaţi de 17 avioane şi trei elicoptere, participă la operaţiunile de stingere a incendiului, au precizat pe Twitter pompierii greci.

Primul incendiu din Grecia

„Acesta este primul incendiu important din 2021 (…) mai multe sate au fost evacuate ca măsură de precauţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pompierilor eleni, Vassilis Vathrakogiannis, pentru postul Skai TV.

Un incendiu devastator a mai avut loc și în vara anului 2018, lângă Atena. Atunci, și-au pierdut viața 85 de persoane, iar aproape 200 au fost rănite.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...