Incendiu devastator în Neamț, în urma căruia doi bătrâni au suferit arsuri grave. Cum se simt aceștia acum

Elena Avramescu 03.03.2021, 09:51
Incendiu devastator în Neamț, în urma căruia doi bătrâni au suferit arsuri grave. Cum se simt aceștia acum

Incendiu devastator în Neamț. Tragedie pentru doi bătrâni, soţ şi soţie, cu vârste de 75 şi 72 ani, care au suferit arsuri în urma unui incendiu care le-a cuprins întreaga casă din localitatea Ţuţcanii din Vale, comuna Bahna. Incendiul s-a petrecut în noaptea de marţi spre miercuri.

Incendiu devastator în Neamț

Sublocotenentul Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, a declarat în această dimineață că incendiul se manifesta generalizat la nivelul casei cu posibilitatea propagării la anexele gospodăreşti şi la o casă, aflate în priximitatea acesteia.

Proprietarii locuinţei, un bărbat de 75 ani şi o femeie de 72 ani, au suferit arsuri. Victimele au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului, după care au fost transportate la spital de către echipajele SMURD şi SAJ, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Cel mai probabil cauza producerii acestui incendiu a fost datorată coşului de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile. La această intervenţie au participat pompierii Detaşamentului Roman, cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, pompieri voluntari din Bahna şi Moldoveni şi un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Incendiu devastator in Neamt
Incendiu in Neamt

Incendiu Dolj, în urma căruia a murit o fetiță de 8 ani

În decursul zilei de ieri, și în Dolj a avut loc un incendiu cumplit, în urma căruia au rezultat două decese, fiind vorba despre  fetiță de opt ani și tatăl ei, în vârstă de 49 de ani, din localitatea Celaru, județul Dolj. Casa lor a ars complet și doar mama copilei a reușit să se salveze în ultimul moment.

Incendiul a izbucnit înainte de ora 23:00 la locuința familiei  și din primele informații se știe că focul a izbucnit de la o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată. În casă se aflau părinții și copila de 8 ani iar tatăl și fetița nu au avut nicio șansă, murind în incendiu. Singura care a reușit să se salveze a fost mama care a apucat să iasă din casă înainte ca aceasta să fie complet cuptinsă de foc. În urma incendiului a ars casa de locuit pe o suprafață de aproximativ 90 de metri pătrați, cu bunurile din interiorul acesteia. Pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

Detașamentul 2 Pompieri Craiova, în cooperare cu un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Caracal și SVSU Celaru, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuință unei persoane, din comuna Celaru. La locul intervenției au fost dislocate și două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Dolj și un echipaj de prim-ajutor din cadrul Detașamentului de Pompieri Caracal. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta cu violență la casa de locuit, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj.