Fostul președinte al Rusiei vede consolidarea NATO la graniță drept amenințare. „Sunt posibile acțiuni agresive”

Beatrice Dumitru 19.04.2022, 19:36
Fostul președinte al Rusiei vede consolidarea NATO la graniță drept amenințare. „Sunt posibile acțiuni agresive”

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Finlanda a anunțat că ia în calcul să renunțe la statutul de neutralitate și să adere la NATO. Țara nordică nu a vrut să se intregeze până acum în Alianță Nord-Atlantică pentru a nu provoca Moscova. Un aliat al președintelui Vladimir Putin a avertizat că o extindere a NATO ar putea duce la „acțiuni agresive”.

Rusia, avertisment pentru NATO

Dmitri Medvedev, un aliat al președintelui Vladimir Putin, a avertizat NATO, săptămâna trecută, că în cazul în care Suedia și Finlanda se alătură alianței militare conduse de SUA, atunci Rusia va disloca arme nucleare și rachete hipersonice în exclava rusă Kalingrad, aflată în Marea Baltică, între Polonia și Lituania, pentru a restabili echilibrul militar.

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a făcut din nou referire la expansiunea NATO și a declarat că întărirea Alianței Nord-Atlantice în apropierea granițelor cu Rusia nu mai este o figură de stil și că Moscova ar trebui să fie pregătită pentru posibile acțiuni agresive, a informat agenția de presă rusă TASS, citată de Reuters.

Fostul președinte al Rusiei vede consolidarea NATO la graniță drept amenințare. „Sunt posibile acțiuni agresive”
NATO s-ar putea extinde, dacă Finlanda și Suedia vor adera la Alianță.

Şi aceasta nu mai este astăzi o figură de stil, nu este un set de ameninţări standard. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru acele acţiuni agresive care s-ar putea întâmpla. De aceea, este important să întărim inclusiv sistemul care permite să asigurăm Rusia cu cele mai moderne arme”, a declarat Dmitri Medvedev.

Rusia, despre posibila integrare a Finlandei în NATO

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a afirmat că decizia Finlandei de aderare la NATO „nu va îmbunătăți” situația securității în Europa. Țara nordică a fost atacată de Rusia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și i-a luat un teritoriu.

Vladimir Putin spune că „operațiunea militară specială” din Ucraina este necesară deoarece Statele Unite foloseau Kievul pentru a amenința Rusia, iar Moscova a trebuit să apere persoanele vorbitoare de rusă de persecuția autorităților ucrainene.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...