Florin Cîţu, fericit că românii au lăsat deoparte dezinformarea și au ales să se vaccineze: “Vor să se vaccineze, s-a văzut şi ne vom asigura că se vor vaccina”

Cristian Cojocaru 16.01.2021, 17:13
Florin Cîţu, fericit că românii au lăsat deoparte dezinformarea și au ales să se vaccineze: “Vor să se vaccineze, s-a văzut şi ne vom asigura că se vor vaccina”

Românii încep să dea tot mai multe credite vaccinului care luptă împotriva coronavirus. Acest lucru îl face fericit pe premierul României, Florin Cîţu pentru că dezinformarea începe să se disperseze și oamenii aleg sănătatea înainte de orice precum și protejarea celorlați.

Florin Cîţu este fericit pentru decizia românilor

Cîțu este bucuros de ceea ce se întâmplă la nivel național. afirmând că românii vor să se vaccineze și că au depășit momentele de temere. Aceste griji se bazează și pe baza dezinformării care circulă în domeniul online, griji care îi făceau pe cetățeni să refuze vaccinarea împotriva coronavirusului.

“Problema cea mai mare pe care am avut-o sau părea că este o problemă, mi se tot spunea că lumea nu vrea să se vaccineze, de aceea şi aceste forme de a motiva pe medicii de familie sau alţi actori, de a ne spune cum să se vaccineze oamenii. Ieri s-a văzut foarte clar: românii vor să se vaccineze. Ăsta este cel mai important lucru. Este datoria noastră şi voi face acest lucru să ne asigurăm ca toţi românii să se vaccineze. Am depăşit momentul cel mai important, acela al dezinformării, că românii nu vor să se vaccineze. Vor să se vaccineze, s-a văzut şi ne vom asigura că se vor vaccina”, a declarat Cîţu, sâmbătă, după ce s-a vaccinat.

Potrivit premierului, pentru cea de-a doua etapă a vaccinării vor fi disponibile 932  de centre de vaccinare. În momentul de față există doar 200 de centre de vaccinare, urmând ca în săptămâna următoare să ajungă să numere 300 de astfel de centre, număr care va crește progresiv în perioada următoare.

Florin Cîțu afirmă că românii vor să se vaccineze și că au depășit momentele de temere
Florin Cîțu afirmă că românii vor să se vaccineze și că au depășit momentele de temere

Care sunt miturile despre vaccin care circulă prin rândul populației

Oamenii preferă să aleagă calea ușoară și anume să creadă în multe articole din surse eronate în loc să cerceteze ei înșiși și să se informeze atunci când au dubii cu privire la anumite lucruri. Este și cazul vaccinului anti-covid a cărui eficiență prezintă îndoieli la nivel global. Marius Geantă, președintele Centrului de Inovație în Medicină a ales să demonteze aceste mituri răspândite la nivel global.

Potrivit primului mit, oamenii cred că oameni înstăriți precum Anthony Fauci și Bill Gates folosesc virusul pentru a profita de pe urma vaccinurilor.

„Nici Fauci, nici Gates nu reprezinta entitati comerciale implicate pe piata vaccinurilor. Unul este expert intr-o institutie publica, celalalt are o activitate nonprofit prin Fundatia Gates. Pe baza activitatii celor doi de pana acum, mai degraba putem spune ca noi, ceilalti, am profitat de implicarea si leadership-ul dovedite in contextul pandemiei”, a explicat medicul Marius Geanta.

Un alt mit trezește îngrijorarea oamenilor prin faptul că acest vaccin nu este sigur. Medicul explică faptul că aceste vaccinuri necesită aprobarea Agenției Europeană a Medicamentului. Această instituție ia în calcul atât datele de eficacitate precum și datele de siguranță, complementare datelor de asigurare a calității procesului de producție post-aprobare. Alți oameni sunt de părere că acest vaccin conține subtanțe toxice printre care și mercur. Președintele Centrului de Inovație în Medicină a contracarat și această ipoteză spunând că aceste vaccinuri conțin o tehnologie de ARN mesager care sub nici o formă nu presupune prezența mercurului.

Urmăriți Impact.ro și pe