Previziuni sumbre pentru omenire. Când spun oamenii de știință că va apărea o nouă pandemie globală

Raluca Juncu / 03.07.2020, 19:51

Profesorul Tom Koch, expert al Universității British Columbia s-a numărat printre specialiști din domeniu care a avertizat în trecut că o pandemie este iminentă, dar că omenirea nu este încă pregătită pentru asemenea infecții. A urmat criza sanitară generată de răspândirea coronavirusului, dar specialistul spune că va mai urma curând una.

Estimări pentru o viitoare pandemie în lume

Specialistul de origine canadiană care studiază bolile explică faptul că timpii dintre pandemiile care vor urma va fi semnificativ mai scurt, motiv pentru care o următoare răspândirea a unei infecții se va petrece mai repede decât ne așteptăm. Desigur, nu se cunoaște data exactă la care următoarea pandemie își va face apariția.

„Nimeni nu știe exact când va veni și ce va fi. Dar știm că va fi una. Având în vedere creșterea intensității focarelor epidemice, probabil între cinci și opt ani (…) „Cum am spus în repetate rânduri, toți factorii care să susțină izbucnirea unei pandemii erau prezenți”, a spus Tom Koch, potrivit dailystar.com.uk. 

O estimare venită din partea acestui expert ar putea indică faptul că în următorii cinci, până la opt ani, omenirea ar putea fi lovită de o nouă pandemie.

„Având în vedere rata crescută de focare epidemice dintr-o serie de bacterii și viruși probabil ne putem aștepta ca în următorii cinci-opt ani să izbucnească o nouă epidemie”, a mai precizat Tom Koch.

Pandemia de COVID-19, în cifre

Situația actuală, la nivel global indică faptul că peste 11,072,875 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, iar alte 525,979 și-au pierdut viața. 6,206,322 de persoane, însă au fost declarate vindecate, potrivit datelor furnizate de worldometres.ro.

Cele mai afectate state sunt, în prezent, Statele Unite, Brazilia, Rusia și India. În Europa, țara cea mai .afectată este Marea Britanie, urmată de Spania și Italia. În România, numărul infectărilor a ajuns la 28.166, iar cel al deceselor la 1.708. 

 

Sursa foto: pixabay.com

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI