Florile care îți aduc noroc. Toți românii ar trebui să le aibă în casă

Ioana Bucur 16.06.2021, 17:39

Nicio casă fără plante. Mici, mari, cu frunze spectaculoase, pot transforma un spațiu banal într-o oază de relaxare. Dar rolul lor nu se rezumă doar la designul interior. Din cele mai vechi timpuri, se vorbește despre modul în care pot influența energiile din locul în care sunt puse. Află care sunt florile care îți aduc noroc.

Care sunt florile care îți aduc noroc

În ultimii ani, plantele de apartament sunt printre cele mai apreciate și des folosite trucuri de design interior. Pot crea înălțime în camera în care sunt așezate, plus că asigură și o notă de prospețime, de viață, oricărui spațiu. Totuși, în momentul în care le alegem, este recomandat să ținem cont de câteva detalii importante, dacă vrem să ne bucurăm cât mai mult timp de ele. De la modul de îngrijire, la energiile pe care le atrag, alegerea plantelor potrivite pentru casă nu trebuie lăsată la voia întâmplării.

Colocasia

Deschidem lista cu o plantă spectaculoasă, potrivită pentru încăperile spațioase și înalte. Colocasia are frunze uriașe, ce pot ajunge să măsoare până la 60-70 de centimetri. Înflorește foarte rar, chiar dacă este îngrijită corespunzător, iar florile ei sunt mici și galbene. Frunzele se curăță cel puțin o dată pe lună cu o lavetă moale, puțin săpun și apă călduță, pentru a rămâne sănătoase. În cazul în care apar frunze noi, cele bătrâne se vor usca și trebuie îndepărtate cu grijă.

Florile care îți aduc noroc
Calathea

Care sunt florile care îți aduc noroc – Calathea

Calathea este una dintre cele mai populare plante de apartament. De origine braziliană, este ușor de îngrijit, ceea ce o face alegerea ideală pentru cei care nu au foarte mult timp de dedicat îngrijirii florilor sau care nu au prea multă experiență la acest capitol. Tot ce trebuie să știți este că are nevoie de umiditate crescută și că se recomandă să fie pusă într-un ghiveci ce are la bază un pat de bile de lut, pentru a asigura eliminarea excesului de apă din pământ și, automat, de la rădăcini.

Maranta leuconeura – planta care se roagă

Dacă vorbim despre florile care îți aduc noroc, Maranta leuconeura nu ar trebui să ne lipsească din locuință. Frunzele ei, de culoare verde intens, brăzdate de firicele roșii, respectă un ritual deosebit. Seară de seară, ele se ridică, se strâng, iar poziția lor amintește cu gândul la o persoană care se roagă, semn ce atrage prosperitate și noroc în casa în care cresc. Planta trebuie doar udată regulat și ferită de expunerea directă la soare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...