Mâna Maicii Domnului, o plantă minune. Tot ce trebuie să ştii despre îngrijirea ei

Ana Anitoiu 10.06.2021, 18:07
Mâna Maicii Domnului, o plantă minune. Tot ce trebuie să ştii despre îngrijirea ei

Mâna Maicii Domnului, ce se mai numește și ”caprifoi”, se numără printre plantele tămăduitoare. Are numeroase beneficii pentru sănătate și se poate folosi pentru prevenirea unor boli, dar și în tratarea unor probleme de sănătate. Iată tot ce trebuie să ştii despre îngrijirea ei.

Ce beneficii are Mâna Maicii Domnului asupra sănătății

Mâna Maicii Domnului este una dintre plantele tămăduitoare pe care este bine să le ai la îndemână. Originară din estul Asiei, această plantă cățărătoare are flori de culoare alb-gălbui și fructe negre. Denumirea ei vine de la o legendă potrivit căreia Fecioara Maria, cu Iisus în brațe, s-a putut ascunde de soldații lui Irod datorită unui caprifoi.

Beneficiile pe care Mâna Maicii Domnului le are asupra sănătății sunt numeroase. În primul rând, această specie din rândul plantelor tămăduitoare ține sub control nivelul zahărului din sânge, prevenind astfel apariția unor grave probleme de sănătate. În plus, contribuie la menținerea unui sistem respirator sănătos, combate astmul bronșic și infecțiile tractului respirator superior, dar și pe cele ale vezicii urinare.

Mana Maicii Domnului, o planta minune. Cum se ingrijeste
Mana Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului, proprietăți antimicrobiene, antivirale, antiinflamatorii și antiseptice

De asemenea, una dintre plantele tămăduitoare ce fac minuni pentru organism, Mâna Maicii Domnului are efect antimicrobian și luptă împotriva salmonelei, stafilococului și streptococolui. În plus, poate calma arsurile solare și cele minore ale pielii, datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antiseptice.

Mai mult, Mânca Maicii Domnului este de ajutor în cazul afecțiunilor digestive, printre care se numără umflăturile și durerile la nivelul intestinului subțire, și poate ajuta la vindecarea dizenteriei. Această plantă tămăduitoare este și un detoxifiant natural, uleiul său ajutând la curățarea organismului.

Cum se îngrijește planta Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului nu se numără doar printre plantele tămăduitoare, ci și printre cele mai rezistente plante. Aceasta nu are nevoie de o îngrijire specială și rezistă bine atât la secetă, cât și la ger. Se plantează primăvara, chiar după ultimul îngheț, și înflorește începând din lunile mai-iunie, până în august.

Mâna Maicii Domnului are nevoie doar să fie udată în mod regulat. Din când în când, i se pot tăia vârfurile, astfel încât frunzele să se desfacă și să crească în părți. După primul an de la plantare, această plantă tămăduitoare se udă doar în caz de secetă. După doi ani, se curăță de crengile uscate pentru a încuraja creșterea ramurilor noi. Se poate tunde în fiecare an de la înflorire, pentru a-i da estetica dorită. Înmulțirea acesteia se face prin marcotaj sau prin butași verzi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI