Flavia Groşan îi dă replica lui Arafat. Cum se apără medicul: “Am făcut cercetare de mare calibru”

Ana Anitoiu, Ștefan Olteanu 28.03.2021, 18:19
Flavia Groşan îi dă replica lui Arafat. Cum se apără medicul: “Am făcut cercetare de mare calibru”

Medicul Flavia Groşan, care a generat controverse cu tratamentul pe care îl recomandă pacienților ei bolnavi de COVID-19, i-a dat replica secretarului de stat Raed Arafat. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) declarase că actul medical se face pe bază de știință și protocoale medicale stabilite prin cercetare.

Raed Arafat, reacție după controversele generate de Flavia Groșan

Medicul Raed Arafat a spus că medicina ”nu se susține în stradă” din punct de vedere al practicii actului medical. Secretarul de stat a menționat că a evitat să intre în astfel de polemici, deoarece nu este nici prima și nici ultima dată când colegi de-ai lui exprimă păreri contrare celor generale ce există din punct de vedere medical.

“Când discutăm între noi, ca medici, înţelegem anumite nuanţe şi anumite lucruri, dar când intrăm în amănunte pot să devină derutante pentru populaţie. Şi trebuie să le explici pe înţelesul tuturor. Asta este o problemă cu care ne-am confruntat în România și în alte ţări. Colegi care ies şi explică nişte lucruri care nu sunt pe înţelesul tuturor şi atunci induc oamenii în eroare. Mai mult decât atât nu cred că o să intru să comentez acest caz”, a spus Raed Arafat.

Flavia Grosan ii da replica lui Arafat. Cum se apara medicul:
Medicul Flavia Grosan

Flavia Groşan, controverse majore

Medicul pneumolog a stârnit controverse spunând că vindecă bolnavi de COVID-19 după propria schemă de tratament, dar și că în spitalele din țară ”se fac greșeli uriașe și că protocolul COVID omoară, de fapt, bolnavii”. Flavia Groșan a menționat că tratează această boală provocată de coronavirus ca pe pneumonie atipică, cu antibiotic clasic și ieftin, chiar şi făcând recomandări prin telefon sau online, astfel încât pacienții să nu fie nevoiți să se deplaseze. În plus, ea a pus la îndoială două dintre cele mai importante măsuri de siguranță ce au fost impuse.

“Eu zic că lockdownul nu face bine, eu zic că masca nu face bine. Eu aș fi mers pe varianta englezească cu imunizarea de turmă. Am fi scăpat… Eu vorbeam și cu pacienții, Dumnezeu a lăsat orificiile astea, de ce le blocăm? Tot întreb… ne-a scăzut imunitatea în ultimul hal, d-aia nu mai știm ce e gripă, ce e viroză, ce e COVID. Nu mai știm nimic. Imunitatea noastră e prăbușită. Statul în casă, masca și aici am ajuns…”, a spus medicul Flavia Groșan.

Flavia Groșan i-a dat replica lui Raed Arafat: ”N-am apărut din spuma mării”

După ce Comisia de Etică din Colegiul Medicilor Bihor a decis, luni, că nu este vorba despre malpraxis în cazul ei, medicul Flavia Groşan a venit, sâmbătă, cu o replică pentru Raed Arafat. Ea a precizat că a făcut cercetare de ”mare calibru” ca principal investigator în multe studii clinice de mare anvergură internațională.

“Doamnelor și domnilor, vorbiți de studii clinice. Eu nu am apărut din spuma mării. Eu am făcut cercetare de mare calibru ca Principal Investigator în multe studii clinice de mare anvergură internațională. Acum folosiți acele medicamente, iar eu am fost acolo, cum unii nu vor fi niciodată în viața asta. Toate se fac la timpul lor. Acum nu mai am timp de știință. Acum folosesc ce am învățat din ele, aplic și vindec oameni. Vă pupă mama! PS: Hai, gata cu vorbăria. Intru pe front. Acolo se câștiga bătăliile. Nu cu un ochi pe Netflix și cu altul pe pagina de FB a doctoriței afurisite din Oradea să vedem ce a mai postat”, a scris medicul Flavia Groșan pe Facebook.