Raed Arafat reacționează după de Diana Șoșoacă a spus că e condamnat la moarte în Palestina. Cum a catalogat declarația

Ioana Bucur 16.03.2021, 10:43
Raed Arafat reacționează după de Diana Șoșoacă a spus că e condamnat la moarte în Palestina. Cum a catalogat declarația

Șeful DSU a fost ținta unor acuzații șocante, în ultimele zile. Prima reacție a lui Raed Arafat, după ce Diana Șoșoacă a spus că ar fi condamnat la moarte „la el acasă”. Cum a catalogat declarația.

Raed Arafat reacționează după de Diana Șoșoacă a spus că e condamnat la moarte în Palestina

De la debutul pandemiei de COVID-19, șeful DSU a devenit subiectul multor minciuni și teorii conspiraționiste apărute în spațiul public, în special pe rețelele de social media, pentru a instala teama și neîncrederea în autorități și în măsurile și restricțiile impuse. Cu toate că, până acum, nu a reacționat, se pare că paharul s-a umplut. Invitat la Digi24, Raed Arafat a dat primele declarații după ce Diana Șoșoacă a spus că e condamnat la închisoare în Palestina.

„Din păcate, în ultima perioadă au fost multe din aceste tipuri de minciuni. Asta a fost una mai mult răspândită, care a dus la atacuri foarte mari și la niveluri de persoană dar și la nivelul instituției care o deservesc, DSU. Nu e singura minciună. Hai să luăm minciuna că «doctorul Arafat e condamnat la moarte la el acasă», adică nu la mine acasă în România, ci «la el acasă» în capul altora ar fi altundeva și că eu aș fi fost condamnat la moarte, lucru care e fals. În viața mea nu am auzit așa ceva. Și totuși asta s-a răspândit, fiind pornită această chestie de o doamnă senatoare. Și multe alte minciuni circulă lună de lună”, a explicat șefu DSU.

Raed Arafat reacționează după de Diana Șoșoacă a spus că e condamnat la moarte
Raed Arafat. Inquam Photos / George Călin

Fără să dea nume, Raed Arafat a explicat că sursa acestei minciuni este o „doamnă senatoare”. Ar fi vorba despre nimeni alta decât Diana Șoșoacă, fost membru AUR, care a afirmat joi, 11 martie, că medicul ar fi fost condamnat la moarte „în tara lui”, fără să precizeze fapta pentru care ar fi primit o asemenea sentință: „De ce nu se duce Raed Arafat în țara lui, unde este condamnat la moarte? El nu a ieșit niciodată să dezmintă, au fost și emisiuni la principalele televiziuni”, a spus Șoșoacă, la România TV.

Ce se va întâmpla cu restricțiile de Paște

O altă acțiune de dezinformare, cu sursă încă nedescoperită, ce i-a atribuit lui Raed Arafat o declarație scandaloasă a circulat, în ultimele săptămâni pe rețelele sociale și în care se spunea că secretarul de stat în MAI ar fi anunțat că slujba de Paște se poate devansa până la ora 22:00 sau se poate chiar reprograma pentru a doua zi.

„Speranța noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut. Depinde și de situația epidmeiologică și de toate celelalte aspecte. Dar să vin să spun că mutăm ora sau că schimbăm slujba, astea sunt bazaconii pe care le-au încercat unii, folosindu-se de numele postului domneavoastră, să spună că «uite, doctorul Arafat a declarat la Digi24» și au pus și sigla. Arată cât de multă lume cu rea intenție există în jurul nostru și care încearcă să manipuleze, să mintă, să inducă informații și idei false, să vină cu narative false, lucruri cu care ne luptăm deja de ceva timp. Ei n-au obosit. Noi avem treabă și trebuie, din păcate, să dedicăm și un pic de timp să combatem aceste atacuri pe care ei le fac în continuu”, a afirmat Raed Arafat, la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI