Fiul Sorinei Pintea, dezvăluiri importante în dosarul de luare de mită. Senatorul PSD Liviu Pop menționat

Madlen Moraru 29.02.2020, 14:47
Fiul Sorinei Pintea, dezvăluiri importante în dosarul de luare de mită. Senatorul PSD Liviu Pop menționat

Sorina Pintea a fost reținută în această dimineață de către autorități, după audieri la DNA. Pe numele acestuia a fost formulat un mandat de arest de 24 de ore, fiind vorba despre un dosar de luare de mită. Fiul fostului ministru al Sănătății a făcut câteva precizări cheie, în cazul de corupție în care este implicată femeia de 54 de ani. Acesta a menționat, în cadrul unei intervenții televizate, și numele senatorului PSD, Liviu Pop.

Fiul Sorinei Pintea, dezvăluiri importante în dosarul de luare de mită

Sorina Pintea a fost audiată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție încă din seara de vineri. În comunicatul oficial legat de arestul fostului ministru de la Sănătate, în Guvernul Dăncilă, a fost specificiat și că există dovezi clare împotriva acesteia. Este acuzată că a luat mită suma de 120.000 de lei.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.”, se arată în anunțul oficial formulat de procurorii DNA.

Fiul Sorinei Pintea, dezvăluiri importante în dosarul de luare de mită. Senatorul PSD Liviu Pop menționat
Ionuț Pintea a menționat numele lui Liviu Pop, în dosarul de corupție în care e vizat numele fostului ministru al Sănătății

Senatorul PSD Liviu Pop, menționat

„Nici eu nu știu prea multe în afară de ce se spune la televizor, dar voi face o mărturie. Este vorba despre ce mi s-a întâmplat astăzi. Dimineață am fost sunat de către senatorul PSD de Maramureș Liviu Marian Pop și m-a rugat să mă întâlnesc urgent cu cineva. (…) M-am întâlnit cu un domn mic de înălțime, cu părul grizonat, mi-a spus că urmează să se întâlnească cu Marius, finul primarului din Ulmeni. După alte 15 minute a venit la mine și mi-a spus că are niște informații care o pot ajuta pe mama: Știi că, de fapt, eu n-am mai spus despre ceilalți bani. L-am întrebat: Care ceilalți bani? Mi-a zis că a fost vorba de încă patru plăți, patru tranșe de bani pe care el le-a făcut către Liviu Marian Pop. O dată 40.000 de euro anul trecut și o dată câte 5.000 de euro tot către Liviu Marian Pop. Bani care am înțeles că trebuiau să ajungă la mama mea. Zice că el e denunțătorul. Am rămas șocat când mi-a zis că el este Mihai Costea denunțătorul.”, a dezvăluit Ionuț Pintea, fiul fostei ministre, într-o intervenție pe Digi24.

„M-am speriat puțin, deoarece o întâlnire cu denunțătorul a doua zi după flagrant clar nu este benefică pentru nimeni. Am ales să plec de acolo. Asta este mărturia mea. Cred în justiție și sper că lucrurile se vor reglementa, pentru că mama mea a muncit mult prea mult, este bolnavă și nu merita nimic din toate astea.”, a mai adăugat fiul Sorinei Pintea.

Urmăriți Impact.ro și pe