Finală de excepție la Wimbledon U14. Favorita Alexia Tatu a învins-o pe Andreea Diana Soare, după un turneu fără cusur

Ana Anitoiu 10.07.2022, 20:04

A fost o finală de excepție la Wimbledon U14, 100% românească. Favorita Alexia Tatu, în vârstă de 14 ani, a învins-o pe Andreea Diana Soare, în vârstă de 15 ani, cu scorul de 7-6 (2), 6-4, după un turneu fără cusur. Confruntarea dintre cele două sportive a durat o oră și 29 de minute.

Alexia Tatu, învingătoare la Wimbledon U14

Jucătoarea de tenis Alexia Tatu a reușit mai multe puncte direct câștigătoare decât Soare (19-7), iar la final a avut mai puține greșeli neforțate (32-38). Sportiva a reușit o performanță spectaculoasă în această ediție de la Wimbledon: a câștigat turneul fără să piardă vreun set.

De cealaltă parte, cele două seturi pierdute în finala de duminică, 10 iulie, au fost primele cedate de Andreea Diana Soare. Jucătoarea le-a învins la Wimbledon pe: Mika Stojsavljevic din Marea Britanie, scor 1-6, 6-4, 10-3; Aishi Das din Australia, scor 6-4, 6-4; Aishwarya Jadhav din India, scor 6-3, 6-2; și Isabelle Britton din Marea Britanie, scor 6-0, 7-5.

La rândul ei, Alexia Tatu le-a învins la Wimbledon pe jucătoarele: Arabella Loftus din Marea Britanie; (6-1, 6-0); Giselle Isabella Guillen din Australia (6-2, 6-4); Marianne Angel din Mexic (3-6, 6-0, 10-2); Sol Ailin Larraya din Argentina (6-0, 6-3) și Andreea Ioana Soare din România (7-6, 6-4).

Finala de exceptie la Wimbledon U14. Favorita Alexia Tatu a invins-o pe Andreea Diana Soare
Alexia Tatu si Andreea Diana Soare

Simona Halep, învinsă la Wimbledon

Pe de altă parte, Simona Halep, campioană la turneul de la Wimbledon în anul 2019, s-a oprit în acest an în faza semifinalelor. Jucătoarea a fost înfrântă, joi, de Elena Rybakina, sportivă din Kazahstan născută în Rusia, cu scorul de 3-6, 3-6, într-o oră şi 15 minute.

„Cred că ea a jucat foarte bine. Astăzi nu am fost suficient de bună pentru a-i contracara jocul. Trebuia să servesc un pic mai bine. Mi-am îmbunătăţit mult serviciul în ultimele trei luni, dar astăzi simt că am revenit la serviciul normal. Multe duble greşeli, prea soft.

Categoric lucrurile ar fi stat mai bine dacă aş fi avut un serviciu mai bun. În acest moment nu am o explicaţie. Probabil am nevoie de timp. Probabil am fost un pic obosită şi nu a funcţionat.

Cred că ultimele patru săptămâni au fost bune. Sunt încrezătoare, mi-am arătat că pot juca un tenis bun. Sunt sigură că va fi mai bine săptămânile următoare. Ea a meritat victoria astăzi, având în vedere cum am jucat. Finala va fi interesantă de urmărit şi o voi urmări”, a spus Simona Halep.

Simona Halep şi Elena Rîbakina au mai fost adversare de trei ori. Românca s-a impus în anul 2020 la Dubai şi în 2021 la US Open, iar în 2019, la Wuhan, Rîbakina a trecut în sferturi, profitând de faptul că Halep a abandonat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...