Fenomenul care pune stăpânire pe România. Este avertizare meteo, se ajunge și la minus 10 grade

Ana Anitoiu 28.03.2023, 14:36
Fenomenul care pune stăpânire pe România. Este avertizare meteo, se ajunge și la minus 10 grade

Un fenomen meteorologic pune stăpânire pe România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare ce este valabilă în mai multe zone ale țării, în următoarele zile. În unele județe, temperaturile vor ajunge și la minus 10 grade Celsius.

Avertizare meteo în România

ANM a emis o atenționare de vreme rea valabilă în toată țara până joi dimineață, la ora 09:00. Conform meteorologilor, temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel încât se vor încadra în general între -10 și 0 grade Celsius. Aceștia au avertizat că se va produce brumă sau îngheț la sol.

O avertizare de Cod portocaliu de vânt puternic și viscol este valabilă la munte, până marți, la ora 23:00, la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Zonele afectate sunt Carpații Meridionali, Carpații de Curbură și Munții Apuseni.

Aici vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120 – 140 km/h, iar din cauza viscolului puternic vizibilitatea va fi foarte redusă. Codul vizează zone din județele Arad, Bihor, Cluj, Alba, Caraş-Severin, Braşov, Prahova, Covasna, Buzău şi Vrancea. Vântul puternic va afecta toată țara, până miercuri, la ora 21:00.

Totodată, în cea mai mare parte țării, până marți, la aceeași oră, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.

Cod portocaliu și Cod galben de vreme rea în România
Cod portocaliu și Cod galben de vreme rea în România

Avertizări de Cod galben de vânt

ANM a mai emis două avertizări de Cod galben de vânt. Prima dintre acestea, valabilă începând de marți, ora 23:00, până miercuri, ora 21:00, vizează Carpații Meridionali și de Curbură, unde local și temporar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 70…90 km/h.

Cea de-a doua avertizare de Cod galben de vânt va fi valabilă miercuri, între orele 06:00 și 21:00. În cea mai mare parte a Moldovei, local în Oltenia, sudul Transilvaniei și sud-vestul Munteniei, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 55…60 km/h.

Prognoza meteo pentru București

În București, până miercuri, ora 09:00, vremea va fi rece pentru această zi din an. Cerul va fi mai mult noros și doar trecător va ploua slab. Vântul va fi în general moderat, în timp ce temperatura maximă va fi de 9…11 grade Celsius, iar cea minimă de -3…0 grade. Noaptea se va produce brumă.

Apoi, până joi, ora 09:00, vremea se va menține rece. Cerul va fi temporar noros și probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va prezenta intensificări pe parcursul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade Celsius, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul a -5 grade. Noaptea se va produce brumă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...