FCSB renunță la trei jucători. Decizia luată de Gigi Becali după câștigarea Cupei României

Marian Cărăvan 23.07.2020, 14:17

FCSB și-a îndeplinit obiectivul și e mai relaxată pe final de sezon. După ce a câștigat Cupa României, Gigi Becali a luat decizia împreună cu staff-ul tehnic de a nu se mai baza pe trei jucători importanți. Au fost lăsați să plece!

Decizia luată de Gigi Becali după câștigarea Cupei României

Gigi Becali era aseară un om fericit. Echipa sa a câștigat Cupa României și a salvat un sezon dezatruos din punct de vedere al rezultatelor. Pe locul 5 în play-off, roș-albaștrii nu aveau decât o singură variantă în finala cu Sepsi, de pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Victoria care le oferea biletele pentru UEFA Europa League. Grație golului lui Dennis Man, din minutul 65, FCSB s-a impus cu 1-0 și a cucerit Cupa României. Fără titlu de cinci ani în Liga 1, FCSB se consolează cu acest trofeu, unul obținut într-un moment crucial.

Odată risipite emoțiile în privința locului de cupă europeană, la FCSB încep măsurile de relaxare. Astfel, Gigi Becali ar fi discutat cu staff-ul tehnic, cu Toni Petrea și Thomas Neubert și au hotărât ca unii dintre jucătorii de bază să intre în vacanță mai devreme, deși echipa mai are de disputat trei meciuri în campionat, printre care și unul ce poate influența lupta pentru titlu, cel amânat cu CFR Cluj. Dennis Man, Florinel Coman și Florin Tănase au primit un cadou neașteptat din partea patronului și au fost lăsați să plece în vacanță mai devreme. „Perlele” lui Gigi Becali se pot bucura așadar de un „bonus” la programul de odihnă.

Craiova ia foc după decizia finanțatorului FCSB. „Dreptatea” lui Becali

În contextul în care lupta pentru titlu dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj este destul de strânsă, decizia patronului FCSB nu le-a picat bine oltenilor. Mai ales că echipa finanțată de Gigi Becali urmează să o întâlnească pe CFR Cluj, într-un meci în care la roș-albaștri nu vor evolua o parte dintre jucătorii de bază, iar pe teren își vor face apariția câțiva juniori. Astfel, prin decizia de a le da liber lui Man, Coman și Tănase, Gigi Becali nu își respectă cuvântul dat în urmă cu câteva săptămâni. Atunci îi transmitea lui Mihai Rotaru, finanțatorul echipei Universitatea Craiova, că la meciul cu CFR Cluj va avea pe teren cel mai bun prim 11 și că nu va apela la aceeași strategie a oltenilor din urmă cu trei ani atunci când FCSB se afla în lupta pentru titlu cu Viitorul.

„Cât eu voi trăi voi fi drept și o să împlinesc numai dreptatea, eu nu-i plătesc nicio poliță lui Rotaru, dar îi spun doar să nu mai facă ce a făcut, iar el e băiat isteț și mă înțelege. Ce a făcut el acum la Craiova e un lucru mare, nu e ușor să aduci echipa pe locul 1-2. N-am nicio problemă nici cu CFR, nici cu Craiova, nu e interesul meu”, spunea Gigi Becali.

Rămâne de văzut cum se va prezenta FCSB la acel meci și cum va fi influențată lupta pentru titlu. Asta dacă sezonul se va încheia pe teren și nu va fi în cele din urmă suspendat din cauza focarelor de COVID-19 din Liga 1.

Urmăriți Impact.ro și pe