Explozie puternică în Galați! A distrus un bloc întreg, iar o persoană a suferit arsuri grave. De la ce s-a produs deflagrația VIDEO + FOTO

Andrei Cezar 29.10.2020, 11:19

Un bloc de locuințe din centrul Galațiului a fost grav afectat în urma unei explozii produse în această dimineață, din cauza unei acumulări de gaze. În urma deflagrației, o persoană a fost grav rănită și transportată de urgență la spital cu arsuri de peste 50% din suprafața corpului. Alți patru oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului. Zeci de persoane au fost evacuate din respectivul imobil. Furnizarea de gaze a fost întreruptă, iar echipele de intervenție ale distribuitorului s-au deplasat și ele la locație pentru a preveni o altă nenorocire și a stabili, împreună cu pompierii, care au fost cauzele producerii exploziei.

O explozie puternică a distrus un bloc întreg. O persoană a suferit arsuri grave. De la ce s-a produs deflagrația

În jurul orei 08.00 liniștea dimineții a fost perturbată de o puternică explozie în centrul orașului Galați. Un bloc de locuințe a fost zguduit din temelii de deflagrația produsă în urma unei scurgeri de gaze. Undele de șoc ale exploziei s-au resimțit atât de puternic, încât oamenii din cartier au crezut că este cutremur.

La fața locului s-au deplasat de îndată echipaje ale ISU Galați și SMURD. La sosirea acestora, aproximativ 30 de persoane reușiseră să se autoevacueze. Misiunea pompierilor a fost dificlă. Zeci de oameni încă se aflau în locuințele zdruncinate de explozie, iar salvatorii au fost nevoiți să îi evacueze pe toți. Cinci persoane au avut de suferit în urma incidentului, dintre care una grav rănită, care a fost transportată la spital.

”În această dimineață la ora 08.00 a avut loc o explozie urmată de incendiu într-un bloc de locuințe din Galați. În urma evenimentului patru persoane au fost asistate medical la fața locului, iar o altă victimă a fost transportată la spital cu arsuri de peste 50% din suprafața corporală. În total au fost evacuate 20 de persoane, iar alte 30 de persoane s-au autoevacuat. Pompierii intervin în continuare cu două autospeciale de stingere și două ambulanțe SMURD, până la stibilizarea situației.”, a declarat pentru Impact.ro Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Specialiștii vor stabili dacă imobilul mai poate fi locuit

Între timp și-au făcut apariția și echipele de intervenție ale distribuitorului de gaz care fac verificări pentru a stabili cauza producerii deflagrației. Potrivit pompierilor, explozia a pornit de la o acumulare de gaze ce a avut loc la demisolul clădirii.

”Au fost afectate și mașinile care se aflau în apropierea imobilului. Nu au ars, dar li s-au spart geamurile și le-a fost afectată integritatea. În total au fost afectate 70 de apartamente din blocul menționat.”, a mai precizat purtorul de cuvânt al ISU Galați.

La finalul anchetei se va stabili cu exactitate care au fost cauzele producerii exploziei. Până atunci, oamenii evacuați rămân cu sufletul la gură pentru că nu știu unde își vor petrece următoarele nopți, având în vedere că multe dintre apartamente au fost distruse în totalitate. În plus, specialiștii vor trebui să cerceteze si dacă structura de rezistență a clădirii a fost afectată, iar în cazul nefericit în care se va confirma această ipoteză, persoanele care locuiau acolo vor trebui să se mute la rude sau în locuințele puse la dispoziție de Primărie.

Urmăriți Impact.ro și pe