Explicația pentru probleme cu apa caldă și căldura din București. Ce a transmis ELCEN

Andreea Bisinicu 09.12.2020, 10:35
Explicația pentru probleme cu apa caldă și căldura din București. Ce a transmis ELCEN

Explicația pentru probleme cu apa caldă și căldura din București. Ce a transmis ELCEN tuturor românilor care îndură frigul în propriile apartamente, după ce au rămas fără căldură și apă caldă. Ce se va întâmpla în următoarea perioadă.

Explicația pentru probleme cu apa caldă și căldura din București

Se întâmplă în România anului 2020, în capitala țării. Românii nu mai au căldură și apă caldă de ceva timp. Sute, chiar mii de bucureștenii stau îmbrăcați în cele mai groase haine, în interiorul casei, își încălzesc apă la aragaz și aproape că dorm cu radiatoarele în brațe, doar pentru a se încălzi. Situația e din ce în ce mai grea, cu cât în ultimele zile a nins întruna, iar temperaturile au scăzut drastic în Capitală. Pe rețelele de socializare foarte mulți români fac haz de necaz, pun fotografii cu straturile de haine pe care le poartă în apartament, oala de apă pusă strategic pe foc sau termostatele din dormitoare care arată temperaturi de 17 sau 18 grade.

Reprezentanții de la Electrocentrale București au transmis un mesaj bucureștenilor, printr-un comunicat oficial, în care explică de ce românii suferă de frig în propriile cămine. Se pare că problema principală ar fi pierderile de apă din rețeaua de termoficare, iar suplimentarea acestei lipse necesită cantități enorme de apă.

Pierderile de apă din rețeaua de termoficare au ajuns atât de mari încât pun presiune constantă pe instalațiile ELCEN. Cantitatea de apă de adaos necesară pentru a compensa apa care se scurge în pământ este imensă”, au declarat cei de la ELCEN, potrivit observatornews.ro.

Cand vor avea bucurestenii din nou apa calda si caldura
Cand vor avea bucurestenii din nou apa calda si caldura

Când va reveni apa caldă în București

Mai mult de atât, Biroul de Comunicare si Relatii Publice al ELCEN a postat, marți seară, un mesaj pe contul lor oficial de Facebook în care a anunțat că avaria de la CET București Sud s-ar fi rezolvat, iar bucureștenii din zonă nu vor mai avea probleme cu lipsa apei calde. Cât privește avaria de la CET Grozăvești, aceasta se va rezolva în decursul zilei de joi, 10 decembrie 2020.

„În urma avariei care s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă la CET București Sud, ELCEN a livrat agent termic sub parametri. Pierderile de apă din rețeaua de termoficare au ajuns atât de mari încât pun presiune constantă pe instalațiile ELCEN. Cantitatea de apă de adaos necesară pentru a compensa apa care se scurge în pământ este imensă. Mai mult decât atât, apa fierbinte care pleacă de la ELCEN în rețeaua de termoficare se amestecă pe circuitul de retur cu apa de adaos care este rece, ceea ce determină a scădere a temperaturilor. Încă din noaptea de vineri spre sâmbătă, manevrele executate la CET București Sud au permis revenirea la 75% din parametrii de funcționare, iar restul problemelor au fost remediate progresiv în cursul zilelor de sâmbătă, duminică și luni. În acest moment, avaria este soluționată, iar CET București Sud revine în această seară la parametrii de temperatură optimi, astfel încât, cetățenii care au fost afectați de această avarie vor avea apă caldă și căldură. Totodată, la CET Grozăvești, lucrările de modernizare vor fi finalizate în cursul zilei de joi. Capacitatea de livrare va fi mărită, astfel încât parametrii de temperatură vor fi îmbunătățiți și vor ajunge la valori ce vor permite furnizarea în condiții optime a agentului termic.”, scriu cei de la ELCEN pe contul lor oficial Facebook.
Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe