Bătaia de joc continua în București. Când se estimează că vor avea oamenii apă caldă. Va fi o iarnă extrem de grea pentru mulți bucureșteni

Iancu Andreea 23.10.2020, 15:14
Bătaia de joc continua în București. Când se estimează că vor avea oamenii apă caldă. Va fi o iarnă extrem de grea pentru mulți bucureșteni

Problema apei calde în Capitală este una care încă nu și-a găsit rezolvarea. Din păcate, situația nu va putea fi remediată în totalitate, până când vechile conducte nu vor fi înlocuite cu unele noi, care să susțină sistemul de termoficare al orașului. Cu toate acestea, bucureștenii își doresc să afle când vor avea apă caldă din nou la robinet.

Care sunt zonele afectate din București și de când vor avea oamenii apă caldă

De mai multe săptămâni, cetățenii care locuiesc în Capitală au experimentat spălatul la ibric. Mai bine de 500 de blocuri sunt afectate de lipsa apei calde, iar cele mai afectate zone sunt sectoarele 1 și 6. În timp ce 220 de imobile se confruntă cu avarii la rețeaua de termoficare, celelalte au programate lucrări de reparații ale conductelor mult prea vechi pentru anul 2020.

În urma unui material realizat de digi24.ro, aflăm că în sectorul 6, pe strada Apusului, se execută lucrări de înlocuire a conductelor vechi. Astfel, pe o distanță de 500 de metri, constructorul schimbă țevile vechi și ruginite, cu unele noi. Se pare că muncitorii prezenți la fața locului au descoperit motivul avariilor frecvente din zonă. Totuși, constructorul anunță că în curând lucrarea va fi finalizată. Astfel, în jurul datei de 15 noiembrie, bucureștenii din zonă vor putea să se bucure din nou de apă caldă.

Din păcate, sunt numeroase imobile din București în care locuitorii trebuie să își încălzească apa pe aragaz pentru a se putea spăla. Starea precară a sistemului de termoficare, ce necesită reparații, este motivul avariilor dese și implicit a lipsei apei calde.

În numeroase zone ale Capitalei se execută lucrări la rețeaua de termoficare foto - Inquam
În numeroase zone ale Capitalei se execută lucrări la rețeaua de termoficare
foto – Inquam

Războiul dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea continuă

În timp ce apa caldă a devenit un lux, fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea și primarul ales Nicușor Dan, sunt la cuțite. Subiectul apei calde este motiv de scandal pentru cei doi, care se acuză reciproc. În timp ce Gabriela Firea postează pe internet imagini cu ea încă în Primărie, “Sunt tot aici. Încă muncesc. Tot ca oțelul. Și îmi place”, Nicușor Dan consideră că fostul edil “insultă din nou inteligența bucureștenilor”.

De asemenea, primarul ales, declarase anterior că locuitorii Capitalei vor avea de înfruntat o iarnă grea până când rețeaua de termoficare va putea fi înlocuită în totalitate cu ajutorul fondurilor europene. Până atunci, Nicușor Dan încearcă să preia mandatul de edil al Bucureștiului, după ce mai multe contestații depuse de PSD îi întârzie instalarea în funcție.

Urmăriți Impact.ro și pe