Anunțul lui Nicușor Dan despre problemele cu apa caldă și căldura din București. Ce a înființat noul primar

Ana Anitoiu 18.11.2020, 15:19
Anunțul lui Nicușor Dan despre problemele cu apa caldă și căldura din București. Ce a înființat noul primar

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut un anunț, miercuri, referitor la problemele cu apa caldă și căldura pe care bucureștenii le-ar putea avea pe parcursul întregului sezon rece.

Ce a anunțat Nicușor Dan, despre problemele cu apa caldă și căldura din București. Ce a înființat

Noul primar general al Capitalei, care a înlocuit-o, după alegerile locale 2020 pe Gabriela Firea, a spus că bucureștenii se pot aștepta la o iarnă grea. Motivul? Rețeaua de transport este de trei ori mai proastă față de cum era în urmă cu trei ani.

Nicușor Dan a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că tot ce se poate face în această iarnă este ca Termoenergetica să intervină cât mai rapid la avarii.

În plus, primarul general al Capitalei a spus că, pe parcursul acestei ierni, va fi posibilă o comunicare mai bună cu cetățenii, pentru ca aceștia să poată afla măcar cât timp vor avea de îndurat fără apă caldă și căldură.

În acest scop, Nicușor Dan a anunțat că a înființat un call center. Prin intermediul acestuia, locuitorii din București vor putea primi informațiile necesare atunci când vor rămâne fără apă caldă și căldură.

Nicusor Dan, anunt despre problemele cu apa calda si caldura din Bucuresti
Nicusor Dan, anunt despre problemele cu apa calda si caldura din Bucuresti

”Am înființat un call center în interiorul Primăriei Capitalei ca să nu mai existe situații în care bucureștenii să sufere de pe urma unei avarii și să nu știe ce se întâmplă și când se rezolvă. Vă invit săptămâna viitoare să-l vedeți”, a declarat Nicușor Dan.

Săptămâna trecută, locatarii din aproximativ 1.000 de blocuri sau imobile din București au rămas fără apă caldă sau căldură. Această problemă a fost cauzată fie de avarii, fie de lucrări programate.

Când vor începe investițiile pentru rezolvarea problemelor cu apa caldă și căldura, în București

Nicușor Dan a mai spus că, de anul viitor, vor începe investițiile în rețeaua de termoficare din București, cu scopul ca problemele cu apa caldă și căldura din Capitală să se rezolve.

Săptămâna trecută, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea a 210 kilometri de rețea principală de termoficare. Acest contract are valoarea de 1,6 miliarde lei, sumă din care 1,3 miliarde de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Ministrul Fondurilor Europene a spus că în afară de contractul semnat, Primăria Capitalei va beneficia de o finanțare suplimentară de 200 milioane de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru moderinzarea rețelei de termoficare.

Prin aceste două proiecte, se va reabilita 35% din rețeaua de termoficare din București. Lucrările vor începe în anul 2021, după ce vor fi încheiate procedurile de achiziție publică pentru selectarea constructorului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...