EXCLUSIV. Ce vor face fiii lui Ion Dolănescu în ziua în care se împlinesc 12 ani de la moartea artistului. Cei doi s-au luptat în tribunale pentru moștenire

Dorina Alexandrescu, Ioana Nicolae 19.03.2021, 13:03

La 12 ani de la decesul lui Ion Dolănescu, marele solist de muzică populară, cei doi fii ai săi, Ionuț și Dragoș, care s-au luptat din greu pe moștenirea de aproape un milion de euro, se pregătesc de parastas. Mâine, ambii vor împărți mâncare, pe continente diferite. Dragoș și mama lui vor invita la masă, în Costa Rica, câțiva prieteni, și vor asculta muzica artistului, iar Ionuț va face un alt parastas în România. Detalii în exclusivitate, pentru Impact.ro.

Cei doi fii ai lui Ion Dolănescu nu au gânduri de împăcare nici acum, la 12 ani de la decesul celebrului lor tată

Cei doi fii ai lui Ion Dolănescu, Ionuț Dolănescu (49 ani) și Dragoș Dolănescu (45 ani), nu au gânduri de împăcare nici acum, la 12 ani de la decesul celebrului lor tată, care le-a lăsat o adevărată avere. Nici sfârșitul războiului pe moștenire, nici trecerea timpului, și nici măcar preoții familiei nu au reușit să îi împace. Din 19 martie 2019, ziua în care Ion Dolănescu a fost găsit fără suflare în casa lui din Strada Caimatei, Ionuț și Dragoș au făcut pomeni, de cele mai multe ori, de pe continente diferite. Și anul acesta, frații Dolănescu își vor comemora părintele, tot separat. Dragoș Dolănescu va da o masă în Costa Rica, unde a marcat mereu dispariția tatălui cu preparate românești:

„Ziua de 19 martie este una tristă pentru mine și pentru familia mea. Nu a trecut an fără să îmi comemorez tatăl. Cu mâncare bună și cu un pahar de vin bun, am depanat amintiri și i-am cinstit memoria cum se cuvine. Așa vom face și acum și vom asculta și melodiile sale. Mama are toate discurile lui și un pick-up vechi”, ne-a mărturisit Dragoș Dolănescu.

EXCLUSIV. Ce vor face fiii lui Ion Dolănescu în ziua în care se împlinesc 12 ani de la moartea artistului
Ion Dolănescu s-a stins din viață pe 19 martie 2009

”O să ascultăm melodiile lui și vom bea un păhărel de țuică în cinstea lui”

Iar Margarita Valenciano, ultima iubită a regretatului artist, păstrează cu sfințenie mai multe obiecte oferite în dar de artist, în timpul relației lor:

”Pe 19 martie o să beau cafeaua din ceașca de porțelan cu farfurioară pe care o am de la Ion, o să ascult melodiile lui și vom bea un păhărel în cinstea lui. Eu am acasă, în Costa Rica, și vin românesc, dar și țuică și vișinată, adusă de prieteni. O să mâncăm românește și vom povesti despre Ion Dolănescu. Pozele lui și albumele cu chipul lui sunt expuse pe perete, în casă, așa că el trăiește prin muzica lui cu noi! Mi-e foarte dor de el. Dorul de Ion nu s-a stins nici după 12 ani,  ne lipsește!”, ne-a mai spus mama lui Dragoș Dolănescu, de profesie medic ginecolog.

O slujbă de pomenire va avea loc și la București, făcută de duhovnicul artistului, părintele Emil Cărămizaru, parohul bisericii Sfântul Gheorghe Nou din București. În acest an, duhovnicul îi va face o slujbă de pomenire la biserică, iar Ionuț Dolănescu, fiind în acest moment cu familia în România, ar putea fi prezent la evenimentul de la biserică.

Frații Dolănescu s-au luptat 9 ani, la Tribunal, pe moștenirea de un milion de euro

Cei doi frați, Ionuț și Dragoș, s-au bătut, pe averea tatălui lor, aproape 9 ani. Ionuț a rămas cu vila din strada Caimatei, unde de altfel a și crescut, dar și cu  drepturile de autor. Iar Dragoș a primit vila din Sinaia, dar și câteva terenuri, în Ilfov, Prahova și Dâmbovița.

Urmăriți Impact.ro și pe