Ce se întâmpla, de fapt, la petrecerile pe care le dădea Ion Dolănescu acasă. ”Veneau 120 de persoane” (Exclusiv)

Ioana Bucur, Badea Violeta 27.01.2021, 20:59
Ce se întâmpla, de fapt, la petrecerile pe care le dădea Ion Dolănescu acasă. ”Veneau 120 de persoane” (Exclusiv)

Petrecerile pe care le dădea Ion Dolănescu erau faimoase. Peste o sută de oameni intrau în celebra casă din Caimatei din București. Ce se întîmpla, de fapt, în cele trei zile în care vila devenea neîncăpătoare. Doina Belu, cea care i-a fost alături marelui artist până în ultimul moment, a făcut dezvăluiri incredibile, în exclusivitate pentru redacția PlayTech-Impact.

Ce se întâmpla, de fapt, la petrecerile pe care le dădea Ion Dolănescu

Luna ianuarie era luna chefurilor de legendă în celebra vilă din Caimatei. Într-un interviu în exclusivitate pentru redacția PlayTech-Impact, Doina Belu, femeia care i-a fost alături până în ziua în care și-a dat ultima suflare, a povestit ce se întâmpla, de fapt, la petrecerile pe care le dădea Ion Dolănescu acasă:

„Era foarte frumos. În luna ianuarie, în casa lui Ion Dolănescu, erau câte trei zile de sărbătoare: de Sf. Ion, pe 7 ianuarie, de ziua sa de naștere, pe 25 ianuarie, și de sărbătoarea Vasile, Grigore și Ioan, din data de 30 ianuarie. Veneau peste 120 de persoane, de multe ori nu încăpeau la masă și stăteau în picioare cu farfuriile. Erau sute de sarmale la masă.

Totul era tradițional, începând cu șuncă, șorici, jumări, ceapă, nimic nu era cumpărat din magazin, iar felul doi, sarmale. Nu exista om care să nu intre în casă, iar Ion să nu îi pună în față trei sarmale. În general, se puneau pe platou și fiecare mânca câte putea, cu mămăligă și cu ardei iute.

Ce se întâmpla la petrecerile pe care le dădea Ion Dolănescu
Peste o sută de oameni veneau la petrecerile de pomină date de artist

Apoi se serveau coaste la cuptor și pui. Toate pregătirile erau în casă, și murăturile, la fel, care nu lipseau. Puneam toamna câte 2.000 de kg de varză, eu cu Pițigoi și cu Belu. Avea în beci la el butoaie mari din lemn și întotdeauna spunea ”Viața fără varză murată nu are rost”. Iar sarmalele erau tot timpul făcute, în casă.

Fiecare aduceam dulciuri, căci, unde era să faci în casă atâtea? Aveam și patiseri, cofetari, despre vin, ce să mai spun? Veneau toți preoții, fini de-ai lui Ion Dolănescu, cel puțin 15 fini preoți aduceau vin roșu, preoțesc, plus că el se îngrijea, toamna, cumpăra vin, țuică, tot ce trebuie”, ne-a mai declarat Doina Belu.

„Nu avea suflet rău, dar mulți îl dușmăneau”

Doina Belu a dezvăluit că în curtea vilei superbe din centrul Capitalei a trăit, o vreme, și o capră! Ion Dolănescu iubea animalele și a mai avut și păsări, printre care și un corb. Femeia a povestit că artistul nu a avut noroc în ceea ce privește vecinii și că i-a fost alături în momentul în care și-a dat ultima suflare.

„Avea vecini răi. Păcat că a murit singur, aproape singur. Am stat lângă el până și-a dat ultima suflare!”

Cea care i-a fost alături lui Ion Dolănescu a mărturisit că regretă că pe 25 ianuarie, ziua în care artistul ar fi împlinit 77 de ani, nimeni nu i-a pomenit numele.

„Am atâtea amintiri, suferim acum. La comemorări e tot mai puțină lume, acum nu era nimeni la mormânt, nu s-a făcut o emisiune în memoria lui, de ziua lui, pe 25 ianuarie. Nu avea suflet rău, dar mulți îl dușmăneau. Și de nu i s-ar mai face pomeni, a dat atâta mâncare încât are și pe lumea cealaltă. Ușa era descuiată, intra cine voia și nu voia, dintre cunoștințe. Erau la cântăreți de nu le venea rândul să cânte. Am casete cu Romica Puceanu și cu atâția artiști de valoare, mulți nu mai sunt printre noi”, ni s-a mai confesat Doina Belu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...