Dezvăluire în premieră: Ion Dolănescu a fost arestat din cauza Nadiei Comăneci. ”Tata a suferit enorm după plecarea ei!” EXCLUSIV

Carmen Andrei 02.03.2021, 11:19

Ion Dolănescu le-a iubit cu patimă pe Maria Ciobanu și pe Margarita Valenciano, mama celor doi băieți ai lui, Ionuț și Dragoș, însă, până în ultima clipă a vieții, i-a rămas în suflet, ca o dragoste neîmplinită, și Nadia Comăneci, ”Zeița de la Montreal”.

Showbizul, în stare de șoc. Nadia Comăneci. amanta lui Ion Dolănescu

Ion și Nadia, care era cu 17 ani mai mică decât solistul de muzică populară, erau văzuți peste tot împreună, în anii 80, atât la petrecerile de pomină din vila cântărețului, cât și la plajă, pe Litoral, însă niciodată nu au dorit să facă declarații referitoare la povestea lor de dragoste.

La 32 de ani de la fuga Nadiei Comăneci, din România, Dragoș Dolănescu a făcut dezvăluiri inedite și emoționante, în exclusivitate pentru impact.ro: ”Tata a adorat-o pe Nadia, îmi spunea mereu că e steaua lui. A fost foarte trist după plecarea Nadiei din țară și cred că toată viața i-a rămas gândul la ea”.

Dragoș Dolănescu: ”Nadia a plecat din casa tatălui meu, în acea seară, când a decis să fugă din România. Avea multe emoții, se temea să nu fie prinsă”.

Ion Dolănescu se îndrăgostise cu adevărat de Nadia Comăneci, prima gimnastă din lume notată cu nota maximă, ba chiar avea gânduri serioase cu ea, de însurătoare.

Firul poveștii avea însă să fie întrerupt de decizia fostei mare gimnaste de talie internațională de a părăsi România și de se stabili în America, din dorința de a-și recâștiga libertatea.

Destăinuirile lui Dragoș Dolănescu

Dragoș Dolănescu, fiul cel mic al solistului de muzică populară care a încetat din viață pe 19 martie 2009, în urma unui infarct, ne-a povestit despre ultimele ore ale cuplului Ion Dolănescu-Nadia Comăneci, din noaptea de 27/28 noiembrie 1989: ”Tata mi-a povestit, cu câțiva ani înainte de a muri, despre Nadia Comăneci, vorbea foarte frumos despre ea, o numea steaua mea, o aprecia și ca femeie și ca sportivă.

Despre relația lor sufletească nu a dorit să spună mai multe, pentru că Ion Dolănescu era un adevărat cavaler, un domn, nu se lăuda la nimeni cu iubirile lui. Nadia a plecat din casa tatălui meu, în acea seară, când a decis să fugă din România, avea multe emoții, se temea să nu fie prinsă. A fost o despărțire dureroasă. După ce s-a aflat, a venit Miliția și i-a luat pe tata și pe mamaie Didina la secție, i-au ținut timp de trei zile, ca să spună tot ce știu despre Nadia. Tata a fost foarte trist după plecarea Nadiei și cred că toată viața i-a rămas gândul la ea”.

Nadia Comăneci și Ion Dolănescu s-au revăzut în urmă cu 16 ani, la TVR 1, unde au cântat în duet piesa ”Hei, țigane!”

Nadia și Ion Dolănescu nu au rupt definitiv legătura, ba chiar au corespondat o vreme, însă niciodată nu au vorbit public despre relația lor. S-au revăzut la TVR 1, în 2005, unde au făcut un duet, la emisiunea “O dată-n viață”: “O să cântam ce cântam și acum 20 de ani”, a spus Ion Dolănescu.

Iar Nadia Comăneci, care purta un superb costum popular, a adăugat complice: “El o știe mai bine decât mine”. Au făcut iureș cu piesa “Hei, țigane!”.

Nadia Comăneci, despre fuga din România: ” În 1989 venise timpul să plec. Am plecat având la mine doar hainele pe care le purtam în acea zi”.

Nadia a povestit, într-un interviu, despre evadarea din România: ”În 1989 venise timpul să plec. Decizia a fost dificilă deoarece mi-a afectat familia. Am avut puţin timp de gândire, dar, sincer vă spun, mi-am urmat intuiţia. Altcineva a venit cu ideea, eu doar am acceptat.

Am ajuns la graniţă, am fugit printr-o zonă interzisă şi, după ce am ajuns în Ungaria, am traversat graniţa în Austria. A fost periculos, dar nu aveam altă alegere… Nu am putut să le spun celor din familie că voi pleca. Am plecat având la mine doar hainele pe care le purtam în acea zi. Cu familia am luat legătura abia după Revoluţie“, declara Nadia, în 2012, pentru site-ul dcnews.ro.

Marile iubiri ale lui Ion Dolănescu. Doar cu Iustina Băluțeanu a fost căsătorit, pentru buletin de București

Toate fostele iubite ale lui Ion Dolănescu au plecat din România. Maria Ciobanu (83 de ani), mama lui Ionuț Dolănescu (48 de ani), trăiește de peste 15 ani în America, alături de soțul Mircea Câmpeanu și de fiica ei, Camelia.

Iar Margarita Valenciano (67 de ani), mama lui Dragoș Dolănescu (45 de ani), se află în Costa Rica, unde lucrează ca medic. Iar Nadia locuiește tot în America, unde și-a refăcut viața, după despărțirea de Ion Dolănescu. În 1996, ea s-a căsătorit cu fostul mare gimnast, Bart Conner, cu care Nadia are un fiu, pe Dylan Paul Conner, și el un sportiv talentat, cu multe premii în vitrină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI