EXCLUSIV. Ultima iubită a lui Ion Dolănescu face confesiuni incredibile. „Știu că nu are pace”

Dorina Alexandrescu 08.03.2021, 14:56

Se împlinesc 12 ani de când inima solistului de muzică populară Ion Dolănescu a încetat să mai bată. Nu a fost însă uitat de cei doi băieți ai lui, Ionuț și Dragoș, și nici de ultima lui mare iubire, doctorița Margarita Valenciano, din Costa Rica. Aceasta ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru impact.ro: ”Dorul de Ion Dolănescu este imens! A lăsat un gol în sufletele noastre. Nu poate fi înlocuit cu nimic, orice am face”, ne-a mai spus Margarita Valenciano.

”Aseară l-am visat, părea trist. Nu știu ce vrea să-mi spună. Dar știu că nu are pace!

Mama lui Dragoș are o legătură specială cu Ion Dolănescu. În cei 12 ani de când marele artist s-a stins din viață, el i-a apărut, adesea, în vis:

Eu îl visez mereu pe Ion. Aseară l-am visat și cu buna și marea noastră prietenă, Georgeta Anghel, la un concert. Părea trist. Nu știu ce vrea să-mi spună. Dar știu că nu are pace! Dar Dumnezeu are grijă de dușmani! Sunt convinsă că lucrurile nu vor rămâne așa! Și-au bătut joc de fiul meu, iar Dragoș nu merita așa ceva și uite ce au făcut cu el în toți anii de când a plecat Ion Dolănescu! Când mori nu iei nimic cu tine, totul rămâne aici, pe pământ! Dar, în fața lui Dumnezeu, suntem toți egali, ne-a mărturisit Margarita Valenciano.

Margarita și fiul ei, Dragoș
Margarita și fiul ei, Dragoș

”Dorul de Ion Dolănescu este imens! A lăsat un gol în sufletele noastre. Nu poate fi înlocuit cu nimic, orice am face”

Mama lui Dragoș nu l-a uitat pe Ion Dolănescu, fostul ei iubit din anii tinereții, de care a despărțit-o Securitatea, în 1976, anul în care era însărcinată cu fiul lor. În 77, după ce a absolvit medicina la Cluj, femeia a revenit în țara natală, Costa Rica, unde locuiește și acum. A fost director de spital și mai târziu și-a deschis propriul cabinet.

Dorul de Ion Dolănescu este imens! A lăsat un mare gol în sufletele noastre. Nu poate fi înlocuit cu nimic, orice am face, ne-a mai spus Margarita Valenciano.

În locuința ei din Alajuela, Margarita are mai multe tablouri cu Ion Dolănescu, iar în vitrina plină cu pahare din cristal stă la loc de cinste şi o ceaşcă, pictată cu negru și dăruită de artist. Însă, mama lui Dragoș Dolănescu mai are și alte obiecte primite în dar de la el. În bucătărie are un goblen, cu ”Cina cea de taină”, cusut de măicuţe, la o mănăstire din România, dar și o icoană cu Iisus Hristos.

Cina cea de Taină, cadou din partea lui Ion Dolănescu
Cina cea de Taină, cadou din partea lui Ion Dolănescu

”Cât trăia Ion veneam foarte des în țară. Îi aduceam medicamente și cafea parfumată, din Costa Rica, pe care o adora”

Și cum pe 19 martie se împlinesc 12 ani de când Ion Dolănescu a trecut în neființă, Margarita și Dragoș îl vor comemora în Costa Rica și vor împărți pachete cu mâncare. La întâlnirile în memoria lui se ascultă la pick-up, discurile de vinil ale artistului. Primul nepot al lui Ion Dolănescu a venit de la fiul cel mic, Dragoș, și îi poartă numele, Ion. Acum, acesta are 16 ani și se pregătește să devină student. Margarita Valenciano nu a mai fost în România de 10 ani, de când Dragoș și-a botezat fiul cel mic, pe Darius

Cât trăia Ion veneam foarte des în țară. Îi aduceam medicamente și cafea parfumată din Costa Rica, pe care o adora, ne-a mai spus Margarita, care se topește de dorul lui Ion Dolănescu.

Urmăriți Impact.ro și pe