EXCLUSIV. Ce s-a întâmplat cu artistul care a căzut de la șapte metri înălțime la Circul din București. ”E un caz fericit”

Alexandru Catalan 19.02.2021, 18:36

Alex Erlich, acrobatul care a suferit, în urmă cu două săptămâni, un accident de muncă la Circul Metropolitan din Capitală, a părăsit astăzi incinta Spitalului de Urgenţă Floreasca. Pe 5 februarie, Erlich (26 de ani) a fost victima unui accident grav, în timp ce se antrena de zor în vederea reluării spectacolelor, la Circ. Apropiații lui ne-au dat însă vești bune: ”A părăsit azi spitalul, în cadru. E un caz fericit”.

Adrian Daminescu, manager Circ: “Eram în birou când s-a produs tragedia. Când am ajuns în sala de spectacole, Alex era deja într-o baltă de sânge”

Călăreț neînfricat și acrobat, după cum se autodescrie, Alexandru Erlich, a fost găsit, pe 5 februarie, “zăcând într-o baltă de sânge”, după cum avea să precizeze, la scurtă vreme după accident, managerul interimar al instituţiei, solistul Adrian Daminescu. “Eu eram în birou când s-a produs tragedia. Când am ajuns în sala de spectacole, Alex era deja într-o baltă de sânge”, a descris Adrian Daminescu tragedia.

Erlich a fost transportat şi operat de urgenţă la Spitalul Floreasca. În urma căderii în gol, de la şapte metri înălţime, el a fost diagnosticat cu mai multe traumatisme, inclusiv craniene, dar şi cu o fractură de femur. În aceste condiţii, el s-a aflat cinci zile la Terapie Intensivă, apoi restul perioadei de spitalizare a stat la Secţia Ortopedie. Potrivit surselor medicale contactate de reporterii impact.ro, Alexandru Erlich a părăsit azi, 19 februarie, spitalul: ”Recuperarea sa va fi însă una de durată, iar despre o revenire la meseria pe care o iubeşte atât de mult nu va putea fi vorba prea curând!”.

EXCLUSIV. Ce s-a intamplat cu artistul care a cazut de la sapte metri inaltime la Circul din Bucuresti. ”E un caz fericit”
Alex Erlich si iubita lui, Mioara Igna

“Alex Erlich a fost un caz fericit. Acum e în afara oricărui pericol. Desigur, recuperarea organismului va mai dura câteva luni”

Surse medicale ne-au declarat, în exclusivitate pentru impact.ro: “Alex Erlich a fost un caz fericit. Acum e în afara oricărui pericol. Desigur, recuperarea organismului va mai dura câteva luni, poate trei, poate şase, poate mai multe, dar vârsta şi dorinţa sa îşi vor spune cuvântul. Nu se va întoarce însă prea curând în arena Circului”, au declarat pentru impact.ro aceleaşi surse medicale.

Alex Erlich a fost supus mai multor intervenţii medicale, în cele două săptămâni de internare: ”S-a trezit după cea mai dificilă operaţie şi i-a întrebat pe cei din jur unde se află. A respirat destul de repede după accident, fără aparate, ceea ce a fost considerat permanent un semn foarte bun şi încurajator al stării sale de sănătate. Pe de altă parte, supravegherea medicală a acrobatului va continua şi în săptămânile şi lunile viitoare, fiind vorba despre un om care a suferit semnificativ lovituri, după căderea sa în gol de la șapte metri”. Familia tânărului acrobat a refuzat constant să ofere detalii despre starea lui Erlich, cerând acest lucru atât conducerii Circului, cât şi cadrelor medicale.

Pe 5 februarie, după trei tumbe în aer, executate fără greșeală, a patra avea să fie cu ghinion, întrucât sistemul de prindere a cedat

Alex Erlich se afla la un antrenament de rutină, la ora producerii accidentului, pe un dispozitiv numit ”Roata Morții”. După trei tumbe în aer, executate fără greșeală, a patra avea să fie cu ghinion, întrucât sistemul de prindere a cedat, acrobatul căzând în gol de la șapte metri. Intervenţia echipajului de salvare a fost foarte promptă, iar Erlich e acum în afara oricărui pericol. Imediat după internarea sa, prietenii i s-au mobilizat şi au organizat o campanie de donare de sânge.

Alex Erlich, ardelean de origine, lucrează de ani buni în lumea circului. El a fost angajat în diverse trupe de acrobaţi ale unor circuri din Germania, Ungaria şi Franţa, precum Karlsruher Weihnachtscircus, Weltweihnachts Circus Stuttgart, Noel en Cirque Officiel sau Magyar Nemzeti Cirkusz. De asemenea, colaborează cu Circul bucureştean încă de pe vremea când purta denumirea de Circul Globus. În palmaresul acrobatului rănit săptămâna trecută intră şi o prezenţă de prestigiu la Festivalul Internaţional de Circ de la Monte-Carlo, considerat cel mai important eveniment din lumea spectacolelor de circ. Alex a fost vizitat la spital atât de mama sa, cât şi de mulţi colegi, iubita sa, Mioara Igna, făcând şi ea parte din trupa angajaţilor Circului Metropolitan Bucureşti.

Urmăriți Impact.ro și pe