Un român este erou în Germania. Manevra spectaculoasă prin care a salvat viaţa unei femei leşinate la volan

Stan Filon 09.02.2021, 20:30
Un român este erou în Germania. Manevra spectaculoasă prin care a salvat viaţa unei femei leşinate la volan

Un șofer de TIR din România a devenit peste noapte un adevărat erou în Germania, acolo unde a salvat viața unei femei. Șoferul profesionist s-a dovedit a fi foarte îndemânatic, iar când a văzut că șoferița unui autoturism a leșinat, acesta a intervenit imediat.

Un șofer de TIR din România, erou în Germania

Îl cheamă Ștefan, are 49 de ani și lucrează pe TIR în Germania. Românul a plecat dimineața spre garaj cu TIR-ul său, fără să știe că va deveni un adevărat erou. Bărbatul a povestit presei din Germania că a reuşit să oprească în siguranţă mașina unei femei care leșinase la volan, în Neuss-Uedesheim.

Șoferul şi-a dat seama că ceva nu este în regulă în momentul în care a văzut că maşina condusă de o şoferiţă circula haotic pe contrasens. La un moment dat, mașina a atins chiar și parapetele, dar nu s-a oprit. A observat cum ”corpul femeii se apleca într-o parte, spre schimbătorul de viteze” și nu a mai ținut cont de nimic. A simțit că trebuie să facă ceva, pentru a evita o tragedie.

Un sofer de TIR din Romania a devenit erou in Germania
Un sofer de TIR din Romania a devenit erou in Germania

A salvat viața unei femei

Șoferul român a tras de volan și a intrat pe contrasens, apoi s-a îndreptat către mașina respectivă. A împins cu TIR-ul său de 30 de tone mașina în parapetele de la marginea drumului și a reușit astfel să oprească autoturismul.

Bărbatul a sărit imediat din TIR și s-a dus să-i acordeprimul ajutor femeii. Potrivit poliţiştilor, românul şi alţi şoferi au avut grijă ca femeia aflată la volan să primească îngrijiri până la sosirea echipajului de ambulanță.

”Se pare că femeia și-a pierdut cunoștința pentru scurt timp dintr-un motiv necunoscut și se afla astfel într-o situație extrem de periculoasă. Manevra șoferului de camion poate fi văzută ca un act eroic”, a spus poliția.

De cealaltă parte, românul nu se simte deloc erou, ci spune că a făcut ce a crezut el de cuvință pentru a evita o tragedie. ”Sunt doar o persoană căreia îi place să ajute. Mi s-a părut incredibil să observ că alți șoferi și-au văzut de drum, chiar și după ce am oprit-o pe femeie. Am fost ușurat când am văzut că femeia și-a revenit”.

”Nu m-am gândit la daune. M-am gândit doar că ar trebui să-l ajut pe șofer”, a spus şoferul român. Cea care a ieșit însă șifonată din acest incident care a ajuns la toate televiziunile din germania a fost doar mașina femeii.

Urmăriți Impact.ro și pe