Exclusiv. Acrobatul de la circ, care a căzut în gol de la şapte metri, a fost salvat de medici: „A fost operat, respiră singur”

Alexandru Catalan 09.02.2021, 18:38
Exclusiv. Acrobatul de la circ, care a căzut în gol de la şapte metri, a fost salvat de medici: „A fost operat, respiră singur”

Acrobatul care a suferit vinerea trecută un accident de muncă la Circul Metropolitan, pe când se antrena de zor în vederea reluării spectacolelor, se află în prezent în afara oricărui pericol. Alex Erlich, 26 de ani, călăreț neînfricat, dar și acrobat, după cum se autodescrie, a fost operat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde se află internat, de vineri: “Alex Erlich e acum în afara oricărui pericol. Nu vă pot furniza mai multe detalii, întrucât mama băiatului ne-a pus în vedere în mod expres faptul că nu doreşte mediatizarea publică a stării de sănătate a fiului ei”, a declarat pentru impact.ro Adrian Daminescu, directorul interimar al Circului bucureştean.

Acrobatul de la circ, care a căzut în gol de la şapte metri, a fost salvat de medici

La rândul lor, surse din cadrul Spitalului Floreasca au confirmat pentru impact.ro că starea de sănătate a pacientului e stabilă, dar şi cererea expresă venită din partea familiei privind cenzurarea informaţiilor legate de acest subiect. “S-a trezit bine după operaţie şi a întrebat unde se află. Deja respiră singur, fără aparate, ceea ce este un semn foarte bun şi încurajator pentru starea sa de sănătate. Pe de altă parte, trebuie ţinut sub supraveghere fiindcă reacţiile sale, normale acum, vin din partea unui om care a suferit totuşi o lovitură semnificativă, căzând în gol de la câţiva metri”, ne-au mai spus sursele citate.

Alex Erlich se afla la un antrenament de rutină, la ora producerii accidentului, pe un dispozitiv numit „Roata Morții”. După trei tumbe în aer, executate fără greșeală, a patra avea să fie cu ghinion, întrucât sistemul de prindere a cedat, acrobatul căzând în gol de la șapte metri. Intervenţia echipajului de salvare a fost  promptă, la fel cea a medicilor de la „Urgenţă”, iar Erlich e acum în afara oricărui pericol.

Acrobatul de la circ, care a cazut in gol de la sapte metri, a fost salvat de medici
Acrobatul de la circ, care a cazut in gol de la sapte metri, a fost salvat de medici

Tinereţea şi robusteţea organismului îl vor ajuta să revină destul de repede în arenă, mai ales dacă nu vor interveni complicaţii ulterioare.

Imediat după internarea lui Alex  Erlich prietenii săi s-au mobilizat şi au organizat o campanie de donare de sânge, acesta având grupa sanguină A2. Surse spitaliceşti  au precizat însă pentru impact.ro că aceasta este procedura standard, mai ales în condiţiile în care apetitul românilor pentru a dona sânge a scăzut semnificativ în perioada pandemiei, pacientul neavând în mod expres nevoie de cantităţi mari de sânge. Mai mult, medicii spun că tinereţea şi robusteţea organismului pacientului îl vor ajuta să revină destul de repede în arenă, mai ales dacă nu vor interveni complicaţii ulterioare.

Alex Erlich, ardelean de origine, lucrează de ani buni în lumea circului. El a fost angajat în diverse trupe de acrobaţi ale unor circuri din Germania, Ungaria şi Franţa, precum Karlsruher Weihnachtscircus, Weltweihnachts Circus Stuttgart, Noel en Cirque Officiel sau Magyar Nemzeti Cirkusz. De asemenea, colaborează cu Circul bucureştean încă de pe vremea când acesta purta denumirea de Circul Globus. În palmaresul acrobatului rănit săptămâna trecută intră şi o prezenţă de prestigiu la Festivalul Internaţional de Circ de la Monte-Carlo, considerat cel mai important eveniment din lumea spectacolelor de circ. Alex a fost constant vizitat la spital atât de mama sa, cât şi de mulţi colegi, iubita sa, Mioara Igna, făcând şi ea parte din trupa angajaţilor Circului Metropolitan Bucureşti.

Urmăriți Impact.ro și pe