EXCLUSIV Ce a făcut Maradona în timpul unui meci cu România. Acum s-a aflat marele secret: „Nu a mai rezistat”

Stan Filon 01.12.2020, 14:49
EXCLUSIV Ce a făcut Maradona în timpul unui meci cu România. Acum s-a aflat marele secret: „Nu a mai rezistat”

Maradona în timpul unui meci cu România. S-a aflat acum ce a făcut Maradona în timpul unui meci cu România! Se întâmpla în anul 1994, la Cupa Mondială desfășurată în Statele Unite ale Americii. Martor a fost cunoscutul și longevivul comentator sportiv de radio Ion Ghițulescu.

Cum a reacționat Maradona în timpul meciului dintre Argentina și România, din 1994

Gigantul Diego Armando Maradona a murit la vârsta de 60 de ani. Oficial acesta a suferit un atac de cord, dar argentinienii au pornit un adevărat scandal. Aceștia spun că fotbalistul de legendă nu a primit ajutor medical, iar medicii l-au lăsat să plece acasă, la doar câteva zile după ce acesta suferise o operație dificilă pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Ei bine, omul de radio Ion Ghițulescu și-a adus aminte de un eveniment care l-a avut în prim-plan pe Maradona. Marele jucător era suspendat și avea să cunoască ultimele sale meciuri din carieră, la Mondialul din America.

Cum a reactionat Maradona in timpul meciului dintre Argentina si Romania, din 1994
Cum a reactionat Maradona in timpul meciului dintre Argentina si Romania, din 1994

Maradona nu a mai putut urmări meciul, de nervi

”El Pibe de Oro” a înscris cu Grecia în grupe, apoi, după meciul cu Nigeria, a fost supus unui test antidoping cu rezultat tulburător. Pozitiv la Efedrină. A fost suspendat și la următorul meci, cel cu România din optimi, Maradona era în tribună, mai precis la masa presei, de unde a trăit înfrângerea „pumelor” în fața reprezentativei lui „Maradona din Carpați”- Gică Hagi.

”L-am comentat pe Maradona și în Italia, la meciul de la Napoli. Dacă atunci a fost pe teren, acum a stat în spatele meu, la masa presei, suspendat fiind. Vă spun sincer că nici nu am avut timp să-l văd, târziu am observat că e acolo. Nu o să uit niciodată cum, cu 10 minute înainte de finalul partidei, a dat cu pumnul în tăblia de la masa presei și, nervos din cauza jocului colegilor săi, s-a ridicat și a plecat”, a povestit pentru Playtech comentatorul sortiv ajuns acum la vârsta de 90 de ani.

Ilie Dumitrescu, dublă cu Argentina. Hagi a marcat și el

Partida contând pentru optimile World Cup 1994 dintre România și Argentina s-a disputat în fața a 91.855 de spectatori și s-a încheiat cu victoria tricolorilor, 3-2. Golurile tricolorilor au fost înscrise de Ilie Dumitrescu, care a reușit o dublă, și Gică Hagi. Sud americanii au punctat și ei prin Batistuta și Balbo. Argentina, finalista ultimelor două campionate mondiale – câștigătoare în 1986 – pleca acasă. La fel și Maradona, cu 10 minute înainte de final și pe ușa din dos a fotbalului.

Părintele emisiunii ”Fotbal Minut cu Minut” i-a făcut și o caracterizare lui Maradona. Acesta îl caractl-a descris pe Maradona printr-o singură frază: ”Un om care și-a bătut joc de viață, nu și de fotbal”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...