România a câștigat meciul cu Norvegia fără să joace. Anunțul făcut de federația scandinavă

Mihai Roșoiu 18.11.2020, 19:31
România a câștigat meciul cu Norvegia fără să joace. Anunțul făcut de federația scandinavă

România a câștigat meciul cu Norvegia fără să joace. Informația a devenit oficială după ce partida dintre cele două țări, programată duminica trecută nu s-a mai disputat. Anunțul făcut de UEFA în acest sens este clară. Naționala de fotbal a țării noastre a câștigat cu 3-0 partida ce urma să se joace zilele trecute la București.

România a câștigat meciul cu Norvegia fără să joace

Ceea ce era de așteptat, s-a întâmplat. Echipa națională a Norvegiei a pierdut cu 3-0 meciul pe care trebuia să-l joace n weekendul trecut cu România. Partida contând pentru Liga Națiunilor nu s-a mai jucat după ce delegația nordică a fost oprită să facă deplasarea la București din motive de siguranță. După ce în lotul Norvegiei a fost descoperit un caz de coronavirus, Ministerul Sănătății din această țară a interzis întregii echipe să mai părăsească Oslo.

Romania a castigat meciul cu Norvegia fara sa joace
Romania a castigat meciul cu Norvegia fara sa joace

Deși era evident pentru toată lumea că meciul nu putea avea decât un singur deznodământ, norvegienii au încercat să-și forțeze norocul. Pentru că în regulament este stipulat un punct conform căruia rezultatul ar putea fi tras la sorți, aceștia au solicitat punerea în aplicare a acestei variante. UEFA a analizat cazul și a ajuns la caoncluzia că rezultatul partidei trebuie să fie 3-0 în favoarea României, care adună astfel 7 puncte în clasamentul grupei.

Norvegienii au anunțat decizia pe Twitter

Odată sosit răspunsul din partea UEFA, conducerea Federației Norvegiene de Fotbal a făcut anunțul public, pe Twitter:

„Comisia de Disciplină a UEFA a analizat azi meciul anulat dintre România și Norvegia. UEFA a decis că Norvegia va pierde cu 3-0. Federația are cinci zile la dispoziție pentru a solicita justificarea decizie. După aceea, Federația va decide dacă face apel”, se menționează în comunicat.

Probabilitatea ca federalii de la Oslo să facă apel este minimă și cel mai probabil rezultatul va rămâne cel stabilit acum, respectiv România – Norvegia 3-0.

România a câștigat meciul cu Norvegia fără să joace, însă pentru a ajunge în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile Cupei Mondiale are nevoie de o minune. Mai exact, tricolorii lui Mirel Rădoi trebuie să câștige, astă-seară, meciul cu Irlanda de Nord, din deplasare.  Numai că victoria din insula britanică nu este suficient. Pentru ca România să fie în urna a doua are nevoie de un rezultat indirect favorabil. Mai exact, în meciul cu Serbia, naționala Rusiei trebuie să înregistreze un rezultat inferior celui obținut de noi. Un succes al României coroborat cu o înfrângere sau o remiză a Rusiei, ne duc în urna a doua pentru Mondiale.