Emil Boc a anunțat ce se întâmplă cu metroul din Cluj. Comparația cu cel din Drumul Taberei

Mihai Roșoiu 14.10.2020, 09:22
Emil Boc a anunțat ce se întâmplă cu metroul din Cluj. Comparația cu cel din Drumul Taberei

Emil Boc a anunțat ce se întâmplă cu metroul din Cluj. Primarul a făcut o și comparație cu cel din Drumul Taberei. Boc crede că spre deosebire de București, Clujul este ocrotit de astre!

Emil Boc a anunțat ce se întâmplă cu metroul din Cluj

Varianta metroului în Cluj rămâne de actualitate. Edilul este convins că locuitoruluii municipiului din Ardeal se vor bucura de noul mijloc de transport în comun, într-un timp scurt. Sau cel puțin mai scurt decât cel pe care l-au așteptat oamenii din Drumul Taberei. Boc are și argumente în acest sens. Primarul a acordat un interviu la Alephnews, în care a vorbit despre stadiul proiectului:

„Noi suntem deja într-o fază destul de avansată raportat la termenul de începere al lucrărilor şi oarecum se aliniază şi astrele mai bine pentru noi poate decât pentru Bucureşti, pentru că acum Uniunea Europeană susţine cu toată convingerea tot ce înseamnă tehnologii verzi nepoluante şi alternative la maşină ca mijloc de transport. Deci nimerim pe un context 2021-2027 în care întreaga Uniune Europeană  sprijină modalităţile alternative”.

Emil Boc a anunțat ce se întâmplă cu metroul din Cluj
Emil Boc a anunțat ce se întâmplă cu metroul din Cluj

Dacă previziunile lui Emil Boc se vor adeveri, atunci clujenii se vor putea deplasa cu metroul până la finele deceniului. Liberalul își argumentează predicțiile, folosindu-se de direcția impusă de UE.

U.E., injecție de capital pentru proiecte eco

Emil Boc este convins că direcția pe care se află Cluj Napoca este una corectă. Primarul se bazează pe investițiile majore ale UE în proiecte ce vizează protejarea climaterică

„Este obiectivul Uniunii Europene ca până în 2050 Uniunea Europeană să devină neutră din punct de vedere climatic, adică gazele cu efect de seră să fie practic reduse drastic, cât produci atâta să şi stochezi, adică să nu produci mai multe gaze cu efect de seră decât se elimină prin proceduri, iar prin transportul alternativ la maşină, tren de mare viteză, tren metropolitan, metrou, autobuze electrice, tramvaie, prin toate aceste mijloace diminuăm gazele cu efect de seră, dioxidul de carbon din atmosfera, îmbunătăţim sănătatea oamenilor, iar noi am înţeles de mult această prioritate a Uniunii Europene, se pliază pe o necesitatea noastră”, a mai spus Boc în interviu.

Bani europeni pentru metrou

Boc a anunțat ce se întâmplă cu metroul din Cluj. Dacă proiectele întocmite de specialiștii din Primăria Cluj Napoca vor fi bune, administrația se va putea folosi de bani europeni pentru demararea lucrărilor. Astfel, o bună parte din cheltuielile pentru acest obiectiv ar putea veni „de afară”.

Emil Boc a anunțat ce se întâmplă cu metroul din Cluj
Emil Boc a anunțat ce se întâmplă cu metroul din Cluj

În acest moment, Cluj Napoca este unul dintre orașele din România cu cel mai mare grad de dezvoltare. În ceea ce privește infrastructura, Clujul are mai multe obiective îndrăznețe precum metroul, trenul urban, Autostrada Transilvania, centura metropolitană.

Urmăriți Impact.ro și pe