Autobuze hibrid noi au ajuns în țară și deja circulă pe cinci trasee. Nu, nu este vorba despre București

Rădulescu Valentin 21.09.2020, 14:43
Autobuze hibrid noi au ajuns în țară și deja circulă pe cinci trasee. Nu, nu este vorba despre București

Într-un oraș din România au intrat pe șosele 20 de autobuze hibride. Acestea au fost cumpărate din Olanda și sunt marca Volvo, iar primarul este foarte mândru de achiziția făcută. Unde le putem găsi?

20 de autobuze hibride circulă deja pe străzile din țară

Cele 20 de autobuze marca Volvo hibrid au fost achiziționate luna trecută de către Trans Bus SA Buzău. Acestea au fost cumpărate second hand din Olanda, iar în mai puțin de o lună, acestea au fost înmatriculate și puse pe traseu cu sigla Trans Bus. Autobuzele merg jumătate diesel și jumătate electrice. Acestea au intrat pe traseele din Buzău, într-o cursă probă, pe liniile 1,5,7,8 și 10.

Totodată, după cumpărarea celor 20 de autobuze hibride, operatorul de transport public poate introduce acum și curse către comunele Costești, Gherăseni și Ulmeni, de la data de 1 noiembrie.

„Unele au fost luate cu 250.000 de kilometri la bord, la preţuri convenabile. Am făcut o achiziţie foarte bună”, a spus directorul Trans Bus SA Buzău, Gică Toader, potrivit adevarul.ro.

Autobuze noi hibrid au ajuns în țară și deja circulă pe cinci trasee. Nu, nu este vorba despre București
Autobuze noi hibrid au ajuns în țară și deja circulă pe cinci trasee. Nu, nu este vorba despre București

Autobuze dotate cu suport de bicicletă în cluj

Se pare că și primarul Emil Boc a făcut o nouă achiziție pentru Cluj-Napoca, dar nu a cumpărat autobuze noi, ci suporturi pentru bicicletă. Pentru a susține transportul alternativ, primarul a decis ca autobuzele să fie dotate cu un suport pe care încap maxim 3 biciclete. De asemenea, în Cluj se pot găsi deja autobuze full electrice. De la data de 12 noiembrie 2019, au intrat în circulație 20 de astfel de vehicule.

„Municipiul nostru are cea mai mare flotă de autobuze electrice din România și se află în primele 10 orașe din Uniunea Europeană, raportat la numărul de locuitori. Acest lucru arată respectul nostru față de clujeni, dorința de a oferi o calitate a vieții superioară la Cluj, de a promova transportul public nepoluant. În continuare, Primăria și Compania de Transport Public au proiecte de modernizare a flotei de transport public prin achiziționarea a 50 de troleibuze și a 24 de garnituri de tramvai. Apreciem eforturile Uniunii Europene de susținere prin politica de coeziune a transportului public nepoluant. În această direcție municipalitatea clujeană continuă să susțină dimensiunile europene nepoluante și în următorul exercițiu financiar 2021 – 2027 pe componenta de mobilitate și transport nepoluant”, spunea Emil Boc acum ceva timp.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI