Editorial Dan Mlădinoiu

Editorial. Noblețe și nimicnicie

Dan Mlădinoiu 28.04.2021, 13:45
Editorial. Noblețe și nimicnicie

Începută pe 23 aprilie, o admirabilă campanie dedicată românilor, pe care țara i-a chemat la luptă în furtunoasa restriște a Războiului Doi Mondial, s-a încheiat ieri la Cercul Militar București. Șeful statului, premierul, ministrul Apărării, alte oficialități au împachetat cu mâinile lor simbolice cadouri de Paște destinate celor pe care Dumnezeu i-a îndelungat în timp după ce armele au tăcut.

“Sacrificiul impune respect!”

Pe scaunele rânduite cazon își odihneau bătrânele mădulare cei câțiva veterani de război prezenți. Un halou de aparte distincție le împrejmuia nevăzut capetele cu părul alb ca neaua. La apariția demnitarilor, s-au ridicat, învingându-și inerentele dureri trupești. Între coloanele sălii stătea de gardă o pancartă ce spunea totul despre faptele lor și ale celor 2610 camarazi, 8 aflându-se în Basarabia, rămași în viață după teribila conflagrație a veacului trecut: “Sacrificiul impune respect!” Nu cred să fi existat om cu naturelul simțitor în stare să rămână impasibil, nepăsător, la acest drept și respectabil eveniment. I-a vrut în existență Cerul și istoria.

În antiteză, ca de rând coincidență, tot ieri, Liviu Nicolae Dragnea, un exponent al elitei cleptocrate postrevoluționare, a primit de la judecători un categoric NU la cererea acestuia de liberare din, vorba cântecului, “căsuța cu capace, unde toți șmecherii zace.” Este vorba de dosarul angajării pe lângă lege la stabilimentul ce se ocupă de protecția copiilor din Teleorman. Verdict firesc.

Mai mulți oficiali români au participat la împachetarea cadourilor pentru veteranii de război din municipiul București, județul Ilfov și din Republica Moldova, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război foto - Inquam
Mai mulți oficiali români au participat la împachetarea cadourilor pentru veteranii de război din municipiul București, județul Ilfov și din Republica Moldova, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război
foto – Inquam

Neobrăzare la azimut!

Ceea ce dă cale revoltei este că acest notoriu farsor se consideră o victimă a justiției, e inocent. Mai mult, culmea tupeului, în accepțiunea sa demnă de un așezământ de boli nervoase, întrunește toate elementele constitutive ale unui deținut politic!! Neobrăzare la azimut! În pledoaria lui mâzgălită pe cererea de “aer liber ”, hârciogul de avuții (deocamdată neconfiscate) afirmă că nu a fost lăsat să muncească în pușcărie.

Nici nu avea când, irosindu-și timpul în interviuri peste bariera legii. Apoi, trebuie să se odihnească, nu? A robotit suficient la conacul din țara fotbalului și a cafelei. La Belina, la toptanul de gogoși aduse în caragață spre prezentare jurnaliștilor în Parlament. A mai “ghebărit” la case, vile, apartamente, terenuri, ba chiar la o echipă de fotbal dispărută precum o turistă în primul TIR. Exact ca un strângător popândău de Bărăgan. Un profitocrat care a crezut, în nimicnicia lui, că pe el, ca și Timpul, nicio vamă nu-l va putea vreodată întoarce înapoi.

“În comparație cu politica, bordelul este o mănăstire.”

Dragnea a fost omul turmei suflat temporar cu aurul sforăriilor trase. A revenit cu picioarele pe pământ din propriu-i soclu de humă ridicat cu sprijinul suitei sale de lingușitori, contrazicând astfel datul fundamental al creației, care este diferența, calitatea, excelența. Am văzut, în timpul când cărmuia menajeria pesedistă, o sumedenie de coate-goale ridicându-i piedestaluri de slavă. Or, a fi sărac și de partea politicienilor ce s-au îmbogățit furându-te…aceasta e însăși definiția neghiobului. Fără a o cunoaște, chiriașul pușcăriei Rahova a cimentat axioma prozatoarei Ileana Vulpescu: “În comparație cu politica, bordelul este o mănăstire.”

Să presupunem, așa cum a fixat instanța, că fostul “căpitan de județ” părăsește închisoarea ce îl adăpostește din mai 2019. După cum bine știe împricinatul, îl așteaptă după colț un alt dosar. Baros. Pe numele său Tel Drum. În care se află documente ce dovedesc asfaltări de 1 miliard euro. Cam un sfert din celebra Route 66. Acolo să vedem pe unde scoate cămașa vărgată. Deși mai are prozeliți.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu și președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu foto - Inquam
Președintele PSD, Marcel Ciolacu și președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu
foto – Inquam

Duetul Ciolacu- Dîncu

Cu toate că are aflare, Dragnea a devenit indezirabil în PSD. Revenirea sa ar fi echivalentă cu foarte mulți spini de pe tulpinele celor trei roze înmănunchiate. Duetul Ciolacu- Dîncu, cel ce deține frâiele mârțoagei pesediste, dă semne că ar fi o persona non grata în rândurile grupării de sorginte socialistă. Chiar dacă nu are în fișa de cadre un personaj carismatic, conducerea grupării stângiste nu și-l dorește reîncartiruit.

Cel puțin la nivel aluziv, vrea o modalitate de croazieră politică transparentă cu glazură de marțipan democratic. S-o vedem și pe asta! În niciun caz vreun Caligula în stare să-și ridice bidiviul (Incitatus) la rangul de senator cu drepturi depline. Acestea sunt diferențele dintre calitatea morală a românilor care s-au bătut pe câmpurile de luptă pentru glie, neam, și deșertăciunea omului de nimic. Într-adevăr, un ecart pe care cel din urmă nu îl va putea surmonta niciodată.

Urmăriți Impact.ro și pe