EXCLUSIV

Liviu Dragnea, devastat după respingerea cererii de eliberare. ”Era convins că va petrece Paștele acasă”

Alexandru Catalan 27.04.2021, 19:04

Liviu Dragnea (58 de ani) era optimist, cu privire la eliberarea din Penitenciarul Rahova, unde execută, din mai 2019, o condamnare de trei ani şi jumătate, în dosarul angajărilor fictive, din cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului, din Teleorman. Codrin Ştefănescu, fost secretar general al PSD, l-a vizitat pe Liviu, aseară, înainte de decizia de azi a instanței: ” Păcat, Liviu era optimist, credea că i se va aproba eliberarea condiţionată!”, ne-a spus Codrin, în exclusivitate pentru impact.ro

Liviu Dragnea este devastat după respingerea cererii de eliberare

Codrin Ştefănescu ne-a dezvăluit, pentru impact.ro: ”Am fost pentru a treizecea oară la el, la puşcărie. La plecare, aseară, mi-am exprimat speranţa că va fi fost ultima mea vizită acolo şi că, în scurt timp, aveam să-l vizitez la el acasă.

Chiar i-am spus că va trebui să-şi vadă în primul rând de sănătate, fiindcă toată lumea ştie despre problemele lui, la coloană. Liviu Dragnea era şi el optimist, mai mult chiar, mi s-a părut ferm convins că instanţa avea să-i facă dreptate şi să-i aprobe eliberarea condiţionată, putând petrece Paştele acasă!”, ne-a declarat Codrin Ştefănescu, pentru impact.ro.

Codrin Stefanescu considera ca decizia de astazi arata ca legea este stramba
Codrin Stefanescu considera ca decizia de astazi arata ca legea este stramba

”Decizia de marţi e una care ne arată că legea e strâmbă în România. Sau aplicarea ei. Pentru unii e mumă, pentru alţii e ciumă!”

Codrin ne-a mai spus că, în joc, existau şi două argumente juridice foarte puternice, ambele în favoarea fostului lider al PSD.

“Chiar înaintea acestei decizii, cea a Judecătoriei Sectorului 5, un alt judecător a stabilit un aviz pozitiv pentru eliberarea lui Liviu Dragnea. E vorba despre judecătorul care a condus Comisia Penitenciarului Rahova, ca răspuns la cererea de eliberare condiţionată a aceluiaşi Dragnea. Apoi, nu trebuie uitată nici decizia, ceva mai veche, a unui alt judecător, care i-a recunoscut lui Liviu Dragnea cele 49 de zile de muncă efectuate.

În lumina acestei decizii, Liviu Dragnea ar fi putut face cererea de eliberare condiţionată mai devreme cu o lună de jumătate, chiar. Însă decizia de marţi e una care ne arată că legea e strâmbă în România. Sau aplicarea ei. Pentru unii e mumă, pentru alţii e ciumă!”, a adăugat acelaşi Codrin Ştefănescu, pentru impact.ro.

” Sunt absolut siderat. În Săptămâna Mare, nu i s-a făcut dreptate unuia dintre noi!”

În opinia lui Codrin Ştefănescu, decizia de marţi a Judecătoriei Sectorului 5 e nedreaptă.

“Tot ce se întâmplă, e direcţionat de actuala guvernare rezist împotriva unui om, în vederea umilirii sale. Printre cei care au reacţionat deja în spaţiul public online, pe tema asta, acolo unde mulţi români au comentat decizia de a-l păstra pe Liviu Dragnea la puşcărie, printre cei care sunt nervoşi cu privire la asta mă număr şi eu. Sunt absolut siderat. În Săptămâna Mare, nu i s-a făcut dreptate unuia dintre noi!”, a mai spus Codrin Ștefănescu.

Procurorul DNA a cerut ca Liviu Dragnea să execute alte şase luni de închisoare

Liviu Dragnea a încercat marţi, prin sistemul videoconferinţă, să-i convingă pe judecători că merită să-i fie aprobată eliberarea condiţionată din penitenciar, aşa cum prevede legea. El a precizat că nu consideră că poate fi apreciat drept un pericol pentru societate, adăugând că are unde locui şi chiar munci, avocata sa arătând un document de la o companie dispusă să-l angajeze pe fostul lider al PSD.

În replică, procurorul DNA a cerut ca Liviu Dragnea să execute alte şase luni de închisoare, pe motiv că  acesta se consideră “un condamnat politic”, care nu a înţeles “să se conformeze normelor de drept”.  Potrivit deciziei de marţi, Liviu Dragnea va putea face o nouă cerere de eliberare condiţionată, după data de 27 iunie 2021.

Urmăriți Impact.ro și pe