Edi Iordănescu a semnat cu CFR Cluj. De ce a fost ales el, deși acum doi ani l-au demis după trei meciuri

Marian Cărăvan 03.12.2020, 13:36
Edi Iordănescu a semnat cu CFR Cluj. De ce a fost ales el, deși acum doi ani l-au demis după trei meciuri

Așa cum vă anunțam în urmă cu două zile, noul antrenor al campioanei României va fi Edi Iordănescu. Tehnicianul a semnat cu CFR Cluj, deși acum doi a fost demis după numai trei meciuri.

Edi Iordănescu a semnat cu CFR Cluj

După ce s-au vehiculat mai multe nume pentru înlocuirea lui Dan Petrescu, oficialii campioanei României s-au oprit asuptra lui Edi Iordănescu. Acesta a mai antrenat în Gruia și în urmă cu doi ani, dar a fost demis după numai trei meciuri. Asta în ciuda faptului că debutase cu o victorie care a adus și un trofeu. Cu Edi Iordănescu pe bancă, echipa ardeleană a câștigat Supercupa României, după 1-0 cu Universitatea Craiova. Au urmat un egal și apoi o înfrângere cu Malmo, 0-1, în preliminariile Ligii Campionilor, eșec care a dus la îndepărtarea lui Edi Iordănescu.

Acum, Edi Iordănescu este din nou o opțiune pentru CFR Cluj. Tehnicianul a venit la Cluj pentru a parafa o nouă înțelegere cu campioana României. Un contract pe un și jumătate va avea Edi Iordănescu, anunță Digi Sport. Cât privește obiectivele, sunt aceleași care i-au fost impuse lui Dan Petrescu: titlul în Liga 1 și calificarea în grupele unei cupe europene. Anunțul oficial ar urma să fie făcut vineri, într-o conferință de presă. Asta dacă nu cumva apare ceva total neprevăzut până atunci. Rămâne de văzut.

Edi Iordanescu a semnat cu CFR Cluj
Edi Iordanescu a semnat cu CFR Cluj

Ce spunea Edi Iordănescu în urmă cu o lună despre o eventuală revenire la CFR Cluj

Edi Iordănescu era pe punctul de a ajunge la Astra Giurgiu în această toamnă, iar dacă mutarea se concretiza, era șanse minime să mai vorbim despre el ca antrenor al campioanei. Cum însă Edi Iordănescu și Astra nu au ajuns la nicio înțelegere, tehnicianul declinând oferta în ultima clipă, oficialii campioanei l-au inclus pe lista potențialilor înlocuitori ai lui Dan Petrescu. Asta în ciuda faptului că experiența anterioară a durat numai trei meciuri.

În urmă cu o lună, Iordănescu spunea că nu ar vrea să se întoarcă la Cluj, la formația pe care a antrenat-o în anul 2018.

„CFR a fost o rană deschisă pentru mine! CFR a fost primul și singurul club care mi-a încetat contractul unilateral, după ce am câștigat un trofeu. Va rămâne mereu o cicatrice în sufletul meu. Am ales atunci CFR și nu pot să fac speculații despre plecarea lui Dan. El reprezintă enorm pentru tatăl meu. Trebuie să învățăm de la Petrescu, mai ales noi, cei tineri”, a declarat Edi Iordănescu.

Urmăriți Impact.ro și pe