Ea este femeia care a făcut istorie lângă Florin Piersic. Au pornit o adevărată tradiție de Sărbători în România

Andrei Simion, Mihai Roșoiu 29.12.2022, 09:46
Ea este femeia care a făcut istorie lângă Florin Piersic. Au pornit o adevărată tradiție de Sărbători în România

O femeie a făcut istorie alături de Florin Piersic. Cei doi actori au pornit o adevărată tradiție de Sărbători în România, asemănătoare cu cea a difuzării filmelor „Singur acasă” sau a Concertului de Anul Nou de la Viena.

Cine este femeia care a făcut istorie lângă Florin Piersic

Florin Piersic și o actriță îndrăgită au dat startul, în 1980, unei tradiții de Sărbători. Mai exact, de atunci, la fiecare final de an, este redifuzat spectacolul de teatru pentru televiziune „Visul unei nopți de iarnă”, de Tudor Mușatescu, pus în scenă de Dan Necșulea.

Actrița, Rodica Mandache, în vârstă de 79 de ani, a vorbit despre acel spectacol de teatru pentru televiziune, în care ea a interpretat rolul titular feminin. Personajul ei, tânăra vânzătoare Doruleț, a fost pe placul tuturor fetelor și femeilor din țară.

„Am avut parte de noroc. Totul a mers foarte bine, de la o piesă de gen bulevardier, dar foarte bine scrisă de Tudor Mușatescu, la regizor și distribuție. Nu au fost multe zile de lucru la înregistrări, dar toate ne-au adus o bucurie mare în suflet.

Se întâmplă foarte rar ca un spectacol să întrunească asemenea atribute care-i permit să înfrunte timpul. Întâmplarea face ca, chiar după programarea de anul trecut a piesei la TVR, deci cea din 2021, să discut cu Dan Necșulea, regizorul nostru, despre cât de tânără a rămas această versiune. Incredibil!”, a spus Rodica Mandache, potrivit Playtech Știri.

Ea este femeia care a facut istorie langa Florin Piersic. Au pornit o adevarata traditie de Sarbatori in Romania
Rodica Mandache

Rodica Mandache, despre Florin Piersic

De asemenea, Rodica Mandache a spus despre actorul Florin Piersic că are darul de a-și pune colegii de scenă într-o lumină mai bună decât cea în care aceștia se aflau înainte de a lucra alături de el.

„La acel moment eram o actriță bună, dar jucând în compania lui Florin Piersic, care era ca un diamant care punea orice într-o lumină perfectă tot ce atingea, m-am înălțat. El mi-a dat o valoare mai mare!

Așa sunt unii actorii, au acest mare har, mare putere, de a-și pune colegii într-o lumină mult mai bună decât cea în care se aflau până atunci”, a spus Rodica Mandache.

În cartea sa autobiografică, „Viața este o poveste…”, lansată recent de Editura Bookzone, Florin Piersic a precizat că alegerea Rodicăi Mandache pentru rolul Doruleț a venit la scurt timp după ce actrița și-a pierdut soțul, pe fotograful Aurel Mihailopol.

Urmăriți Impact.ro și pe