EXCLUSIV

Ea este Cristina, doamna „Pitbull”, femeia care îi face agenda lui Florin Piersic. Soția actorului nu știe mai nimic despre relația lor. EXCLUSIV

Cristian Botez 06.08.2021, 18:13

Cristina Muntean, care a prins, cavalerește spunând, puțin peste 60 de trandafiri în buchetul vieții sale, este doamna care, de mai bine de 30 de ani, îi rânduiește uriașului actor Florin Piersic, activitatea, programul, agenda, relațiile cu cei care roiesc în jurul maestrului, cu fanii, cu ziariștii.

Seducție în culise

Cristina Muntean, de profesie inginer, acum făcând afaceri comerciale cu instalații de aer condiționat și aparatură audio-video de televiziune, a fost supranumită încă de acum câțiva ani, în presă, „Doamna Pitbull” sau „șefa lui Florin”. Practic, nimic din ceea ce se întâmplă în jurul marelui actor, nu se petrece fără cunoștința ei și mai ales fără implicarea, sugestiile și chiar intervenția sa decisivă.

Femeia a fost fan Florin Piersic încă din tinerețe. Cristina, proaspătă absolventă a Politehnicii din București, asta după ce terminase Liceul Francez, era nelipsită de la spectacolele actorului. Își făcuse obiceiul de a sta în culise, felicitându-l, zâmbindu-i, spunându-i vorbe frumoase. Ușor-ușor, maestrul a început să o bage în seamă, fiind de notorietate că era extrem de sensibil la farmecele reprezentantelor sexului frumos.

Ea este Cristina, doamna
Cristina Muntean, femeia care îi face agenda lui Florin Piersic

Sursa acestor informații, dezvăluite în exclusivitate absolută reporterului impact.ro, o veche cunoștință a actorului, care locuiește în Israel, spune că, după o pauză de vreo 13 ani, prin 1996, la revenirea în România, a reluat legătura cu Florin Piersic. Pe atunci actorul se mutase într-un apartament somptuos de pe strada „Spiru Haret”, care face legătura între Strada „General Berthelot„ și „Știrbei Vodă”, în dreptul Grădinii Cișmigiu. Aceasta după ce se mutase din strada „Nicolae Brezoianu”, unde locuise vreme îndelungată. Acolo rămăsese să stea tatăl său. În treacăt fie spus, toate casele, imobilele pe care le deține Florin Piersic sunt rezultatul organizării și bunei administrări financiare de către soția sa, Ana Piersic, care era merceolog, acum fiind pensionară. Inclusiv reședința de lângă Cluj, unde se retrage actorul „la țară”, la frumosul său conac, vila denumită „Piersicana”.

Reluând, la sosirea fostei în țară, a vechii amice, iubită, de fapt, din trecut, a lui Florin, acesteia avea să i se prezinte, chiar în locuința din strada „Spiru Haret” această femeie, Cristina Muntean. Cristina Muntean care era divorțată de soțul ei, nimeni altul decât fiul fostului, la acea vreme, ambasador al României la Buenos Aires, Argentina. Cu care și are doi băieți, acum mari, aranjați bine, la casele lor.

Operațiunea „lasă-mă în casă să-mi fac aici biroul”

Doamna din Israel avea să afle că această femeie care se insinuase abil în viața lui Florin, îl îmbrobodise pe acesta să o lase să-și amenajeze în casa lui un birou, de unde să-și coordoneze activitatea de comerciantă cu instalații de aer condiționat și tehnică de televiziune. Actorul, care mai tot timpul stătea la Cluj, a fost de acord, și iat-o pe Cristina Muntean instalată bine-mersi, cu vraf de acte și registre, computer, fax și telefoane, în salonul principal al luxoasei locuințe. Ca să-l convingă pe Florin să fie de acord, se angajase, lăudabil și de bun simț, să aibă grijă de casă, să achite utilitățile și să se ocupe de tot ceea ce ținea de buna întreținere.

Dar, odată ce pus stăpânire pe sațiul pus la dispoziție de Florin Piersic, Cristina a început să-și exprime talentul la decorațiuni interioare, aducând modificări configurației salonului, transformând locul, pas cu pas, achiziționând chiar și mobilier nou.

La un moment dat, după niște ani, în care sursa noastră se întorsese în Israel, unde locuia încă din anii 80, la revenirea în România, aceasta a observat schimbările radicale din casa lui Florin. Și i-a și spus actorului: „Florine, dar ăsta nu mai este un simplu birou! E un adevărat cuib de îndrăgostiți!”. Iar Florin i-a răspuns ca într-o doară, chicotind: „Da… Eh… sunt gusturile Cristinei, ce vrei”.

Cristina hop și ea, moț între ei

Vechea prietenă a maestrului, cea care i-a împărtășit reporterului impact.ro o parte din tainele necunoscute publicului până acum, ale acestei povești adevărate, stăpână pe ea, detașată, de multă vreme de amintirile pe care fosta sa legătură cu Florin nu a fost deloc afectată de ceea ce se întâmpla. Pur și simplu observa și constata ce se întâmplă, cum femeia drăgălașă pe care o cunoscuse cu ani în urmă, Cristina, se transforma, pe zi ce trecea, într-o femeie bine orientată, abilă, care începuse să acapareze viața lui Florin. Semnele erau tot mai evidente.

De câte ori prietena lui Florin venea în România, și se vedea cu Florin, de regulă în casa din strada „Spiru Haret”, Cristina Muntean hop și ea, moț între ei. Iar când actorul se ducea în Israel, unde avea cu regularitate spectacole, era însoțit de Cristina Muntean, care deja devenise purtătoarea agendei lui, cea care îi manageria activitatea de actor, îi gestiona contractele, îi filtra întâlnirile, relațiile. Totul.

Ea este Cristina, doamna
Actorul Florin Piersic și-a lăsat organizarea întregii vieți pe mâinile Cristinei

Florin Piersic: „Cristina e mâna mea dreaptă”

De altfel, într-o convorbire telefonică, de aproape o oră, pe care reporterul impact.ro, semnatarul acestui articol, a  avut-o cu Florin Piersic, acesta i-a și spus:

Cristian! Trebuie să știi că femeia asta, această doamnă, Cristina Muntean, este de 30 de ani mâna mea dreaptă. Nu fac nimic fără ea. Dacă vrei să faci ceva, să ajungi la mine, vorbești cu ea. Ea este cea care organizează totul, care aranjează totul. Îmi este de un real ajutor. Are minte pentru organizare! E brici!.

Și a continuat:

Dar, uite, și te rog să nu mă întrerupi, pentru că această discuție este un monolog. Eu vorbesc și tu mă asculți.

Și reporterul îl asculta cu mare atenție, și din interes pur jurnalistic, dar și cu o mare plăcere, având senzația că ascultă un post de radio dedicat vieții teatrale, la care actorul vorbea în exclusivitate pentru un singur ascultător. Reporterul impact.ro. ”Și te mai rog ceva”, a continuat marele Florin Piersic. „Nu-mi mai spune domnul Florin Piersic, domnul Piersic, maestre! Nu! Spune-mi simplu, Florin. Căci ești prietenul meu și acum să mă asculți”. Iar Florin și-a continuat fascinant, ca și cum s-ar fi aflat pe o mare scenă, monologul, împărtășind ziaristului fel și fel de amintiri din teatru, amestecate cu referiri la Cristina Muntean, cu evocări ale unor apuse iubiri, unele cunoscute de public, altele, mai puțin sau chiar deloc. „Să știi”, a spus referindu-se la nenumăratele iubiri din viața lui, „nu eu le căutam (pe femei n.r.), ele mă căutau pe mine! Și cum să refuzi, Cristian, măi, Botez, frumusețile care mă înconjurau?!”.

Pagină Fb pe numele actorului controlată de Cristina

De menționat că toate aceste vorbe spuse, memorabile, pline de har, vor face parte, ca și multe altele culese la momentul potrivit, dintr-un amplu interviu pe care maestrul Florin Piersic l-a promis reporterului, în exclusivitate pentru impact.ro. Aceasta, dacă aprobă Cristina Muntean alias „doamna Pitbull„ aka „șefa lui Florin”.

Influența Cristinei Muntean în mai toate domeniile vieții actorului devenise tot mai puternică. Astfel, în urmă cu mai mulți ani, la începuturile Facebook în România, apăruse o pagină cu numele actorului, care avea ca poză de profil, o fotografie în care apăreau Cristina Muntean împreună cu Florin Piersic, doar că nu erau îmbrățișați. Prietena din Israel a scris, la acel moment, chiar pe acea pagină, atenționând utilizatorii rețelei de socializare, că acea pagină nu este administrată de Florin, că altcineva postează acolo în numele lui. De aici a izbucnit un mic scandal, o mică ceartă între actor și amica din Israel. De atunci relația dintre cei doi s-a și răcit, Florin blocând-o, el sau Cristina Muntean mai degrabă, căci Florin nu se pricepe la chestiuni legate de internet.

La emisunea de la OTV, „Piersicile lui Florin”, „doamna Pitbull” stătea la ușă

„Doamna Pitbull” devenise, plenar, stăpâna programului lui Florin Piersic. Ea se ocupa de contractele spectacolelor, de relația cu televiziunile. Cu totul. Doar în perioada în care actorul a avut o apreciată colaborare cu OTV, televiziunea lui Dan Diaconescu, când prezenta emisiunea, de mare succes, „Piersicile lui Florin”, nu s-a putut atinge de activitatea lui. Emisiunea era produsă de mâna dreaptă a lui Dan Diaconescu, Gabriela Stoenescu, care i-a închis ușa în nas, metaforic vorbind, Cristinei Muntean, lăsând-o pe dinafara platoului emisiunii.

„Șefa lui Florin” s-a axat, atunci, pe filtrarea relațiilor actorului cu cei din jurul lui, ținta numărul unu fiind prietena acestuia din Israel. Aceasta, sătulă de strâmbele pe care Cristina Muntean le băga între ea și Florin, sătulă de șopârlele și fitilele acestei femei, s-a retras și nu a mai vorbit cu actorul. Acesta, de altfel, era însoțit tot timpul, atunci când mergea în Israel pentru spectacole, în special în Tel Aviv și Haifa, de Cristina. Ani și ani de zile. Dar, iată că acum, în ultima vreme, de fapt la ultimele patru spectacole pe care Florin Piersic le-a susținut la Tel Aviv, producătoarea a fost super profesionista Liane Herman. Cristina Muntean a fost lăsată din nou pe dinafară.

Ea este Cristina, doamna
Ana Piersic, soția actorului, nu cunoaște prea multe detalii despre femeia care îl organizează pe actor

Ana Piersic nu știe mare lucru de relația dintre Cristina și Florin

Interesant de știut că soția marelui slujitor al teatrului românesc, Ana Piersic, Ani cum îi spun apropiații, pare să nu știe ce s-a întâmplat, ce se întâmplă în București. Florin susține că cele două sunt prietene bune, dar Cristina nu a fost mai deloc la Cluj, unde locuiește Ani Piersic, cum am spus mai sus, pensionară, acum. Și nici soția actorului nu vine la București. La un moment dat cineva i-ar fi spus lui Florin „fii atent să nu pună cineva mâna pe casa ta din strada „Spiru Haret„”. Dar acest lucru nu ar fi posibil. La mijloc este vorba de toți membrii familiei Piersic, iar soția sa, o minte impecabilă, nu ar lăsa ca lucrurile să scape de sub control în cine știe ce direcție neplăcută. Iar, ca să amintim și de primul băiat al lui Florin, Daniel, rod al poveștii de iubire dintre actor și frumoasa actriță Ana Aniko Szeles, este un om foarte bine aranjat, care lucrează, pe funcție mare, la o bancă din Viena, unde și trăiește de o viață.

Pe de altă parte, Cristina Muntean a reușit să-și facă o super vilă în Pipera, prin veniturile realizate ca manager a lui Florin Piersic, dar și cu agoniseli de pe urma a ce i-a lăsat fostul soț, între timp, decedat.

Florin Piersic, în Olimpul său, deasupra inginerilor și contabililor

Florin Piersic este un actor uriaș, care domină scena teatrului românesc de decenii și este, poate, cel mai iubit actor român. Florin Piersic, dacă ar fi trăit în America, fără îndoială, ar fi cucerit Hollywood-ul. Ar fi fost laureat Oscar de cel puțin două ori. Și, cu siguranță, ar fi avut pe lista de cuceriri, așa, spus pe negândite, pe Ursula Andress, Farrah Fawcett, Michelle Pfeiffer ori Jacqueilne Bisset. Sunt speculații, dar pare foarte real. Dar s-a născut în România, are în spate o strălucitoare carieră de actor de teatru și film și milioane de fani. Și poate toate acțiunile de organizare, de managerizare de control, chiar, pe care, iată actorul le acceptă și le prezintă în mod firesc, așadar toate acestea poate i-au fost și îi sunt benefice. Pentru că Florin, genial actor, a fost și a rămas un mare și frumos visător. Un om care, de la statura sa, de la înălțimea sa artistică, a ignorat, chiar mândru, tehnologia, știința aplicată, managementul, contabilitatea. Lăsând toate acestea muritorilor de rând. Inginerilor, contabililor, impresarilor și celorlalți, reuniți, în această branșă, sub un singur cuvânt. Staff.

Binevenite și benefice cum spuneam, toate acestea, însă doar în măsura în care, Florin să nu fie prejudiciat sub aspectul cuvântului dat oamenilor, la care actorul, se știe prea bine, ține enorm.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cristian Botez
Este reporter special și corespondent Impact.ro, încă din iunie 2021. Pregătit pentru cele mai periculoase zone de război din lume, Cristian Botez s-a remarcat de-a lungul carierei sale prin...