După secetă, ploile fac ravagii în România. Hidrologii au emis cod galben de inundații, ce zone sunt afectate

Stan Filon 01.08.2022, 12:13
După secetă, ploile fac ravagii în România. Hidrologii au emis cod galben de inundații, ce zone sunt afectate

Vremea din România, la extreme! De la secetă cruntă, la inundații. Hidrologii au emis o avertizare de inundații în mai multe județe din țară. Aceștia au emis o avertizare cod galben pentru mai multe râuri, unde este posibil să fie depășite cotele de atenție, din cauza ploilor din ultimele zile. Avertizarea cod galben de inundații este valabilă în intervalul 1 august, ora 11:00 – 24:00.

După secetă, ploile fac ravagii în România

Așadar, unele zone din România trec de la secetă, la avertizări de inundații. Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundații valabilă pe data de 1 august în mai multe zone din țară, unde cotele de avertizare ale unor râuri ar putea fi depășite.

Se pot produce inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş), Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Mureş – bazin amonte S.H. Glodeni (judeţele: Harghita şi Mureş), Râul Negru – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Harghita, Covasna şi Braşov), Bistriţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Suceava, Neamţ, Harghita şi Bacău), Putna – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Vrancea), râurile din Dobrogea (judeţele: Constanţa şi Tulcea).

Dupa seceta, ploile fac ravagii in Romania
Dupa seceta, ploile fac ravagii in Romania

Instabilitatea atmosferică se menține

Meteorologii spun că instabilitatea atmosferică se va menține și luni, 1 august, în mai toate zonele din România. Cerul va fi variabil și vor exista înnorări temporare, mai ales în zona montană, dar și în partea de est, sud-est și centrul țării. Potrivit meteorologilor, și luni vor exista averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab sau moderat și doar în zona de munte, la altitudini mai mari, va exista o intensificare. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 31 de grade, iar cele minime între 9 și 20 de grade.

În București, potrivit prognozei meteo pentru luni, 1 august 2022, cerul rămâne în continuare variabil și vor exista șanse destul de mari de ploaie, însă aversele vor fi unele de scurtă durată. Pot apărea descărcări electrice și vânt slab spre moderat. Maximele nu vor depăși 29 de grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 15 și 18 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...