Prognoza meteo zilnică, joi 28 iulie 2022. După caniculă, potopul. Cod galben de inundații

Ioana Bucur 28.07.2022, 05:30
Prognoza meteo zilnică, joi 28 iulie 2022. După caniculă, potopul. Cod galben de inundații

Meteorologii au emis prognoza meteo zilnică pentru joi, 28 iulie 2022. Potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, după zilele cu temperaturi caniculare, urmează potopul. Va ploua în mai multe zone ale țării, hidrologii venind cu o avertizare pentru populație. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis un cod galben de inundații. Care vor fi zonele afectate.

Prognoza meteo zilnică, joi 28 iulie 2022

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat prognoza meteo zilnică, joi, 28 iulie 2022. Potrivt ANM, după câteva zile de foc în toată țara, canicula se va domoli în România.

Temperaturi ridicate se vor mai înregistra însă în vestul țării. În Craiova, București și zonele de munte sunt anunțate ploi, aversele fiind însoțite de furtuni și fulgere.

Locuitorii din București vor avea parte de temperaturi cuprinse între 19 și 34 de grade Celsius. În Craiova, termometrele vor arăta între 21 și 33 de grade .

În zonele de munte, maximele vor depăși cu puțin pragul de 20 de grade Celsius, va ploua, iar aversele vor fi însoțite de furtună și fulgere.

Joi, 28 iulie 2022, va ploua și în Brașov, aversele fiind însoție sporadic de furtuni și fulgere. Temperaturile se vor situa între 16 și 26 de grade Celsius.

Pe litoral vremea va fi frumoasă, iar apa mării va fi foarte caldă, de 25 de grade, cu o maximă de 28 de grade în Constanța, 29 de grade atât în Mamaia cât și în Vama Veche.

Revenind la Capitală, joi se anunță ploi, iar maximele vor scădea cu câteva grade, minima ajungând la 19 grade Celsius, iar maxima se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Vântul va sufla moderat, cu viteze de până la 25 kilometri pe oră. Aversele vor fi însoțite, sporadic, de furtuni și fulgere.

Prognoza meteo zilnică, joi 28 iulie 2022. După caniculă, potopul. Cod galben de inundații

Cod galben de inundații

Joi, 28 iulie 2022, va fi în vigoare o avertizare de tip cod galben de inundații emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) și valabilă în cinci bazine hidrografice.

Hidrologii anunță că joi, între orele 03:00 și 00:00, vor fi scurgeri pe versanţi, torenţi şi pâraie pe mai multe sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa şi Buzău.

Potrivit specialiștilor de la INHGA,  fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele: Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

În bazinele vizate de codul galben se pot depăși cotele de atenție, existând riscul producerii de inundaţii locale şi creşteri de debite şi de niveluri.

Urmăriți Impact.ro și pe