Două avioane militare ucrainene au bombardat Insula Şerpilor. Imaginile atacului fac înconjurul lumii

Beatrice Dumitru 08.05.2022, 15:30
Două avioane militare ucrainene au bombardat Insula Şerpilor. Imaginile atacului fac înconjurul lumii

Forțele ruse au cucerit Insula Șerpilor, aflată la circa 45 de kilometri distanţă de litoralul românesc, încă din prima zi a invaziei Ucrainei. Locul este important din punct de vedere strategic, deoarece permite Moscovei să revendice apele teritoriale, care acoperă canale maritime către orașele-port Odesa, Nikolaev și Herson. Noi imagini arată cum armata ucraineană a bombardat poziții rusești de pe Insula Șerpilor.

Atacuri asupra Insula Șerpilor

Insula este considerată un obiectiv important pentru Rusia din punct de vedere economic, militar, geopolitic şi geostrategic, iar o prezenţă permanentă aici va permite Moscovei să blocheze transporturile comerciale din zonă, potrivit unei analize realizate de Centru Euro-atlantic pentru Rezilienţă.

Noi imagini filmate cu o dronă Bayraktar și postate pe rețelele de socializare arată cum armata ucraineană bombardează cu două avioane Suhoi Su-27 mai multe ţinte aflate pe stânca cu poziție strategică din Marea Neagră. Raidul rapid a părut să lovească direct complexul principal al insulei și clădirile de deasupra digului, crie Daily Mail.


Insula Șerpilor, celebră după ce ucrainenii i-au sfidat pe ruși

După ce a cucerit insula, Rusia a întrerupt canalele de transport maritim, izolând Ucraina de piețele internaționale și privând economia sa de venituri comerciale vitale, în timp ce încearcă să se apere în fața trupelor ruse.

Insula Șerpilor a devenit celebră după ce 13 soldații ucraineni au sfidat invadatorii ruși. În luna martie a fost distribuită o înregistrare audio cu un militar de pe o navă rusească care le spunea grănicelor ucraineni care păzeau Insula Șerpilor să „depună imediat armele pentru a evita vărsarea de sânge și decesele nejustificate”, adăugând „altfel veți fi bombardați”.

Răspunsul unui soldat ucrainean a făcut înconjurul lumii. „Navă de război rusească, du-te la dracu”. La început s-a crezut că toți cei 13 grăniceri au fost uciși, dar apoi autoritățile de la Kiev au dezvăluit că erau în viață, dar au fost nevoiți să se predea pentru că nu au avut muniție.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...