Dosar penal în urma accientului rutier din Galați, unde un microbuz cu 18 pasageri s-a ciocnit cu un TIR. 7 copii şi 8 adulţi au fost răniți

Elena Avramescu 08.09.2022, 10:09
Dosar penal în urma accientului rutier din Galați, unde un microbuz cu 18 pasageri s-a ciocnit cu un TIR. 7 copii şi 8 adulţi au fost răniți

Accident rutier extrem de grav în această dimineață în localitatea gălăţeană Şiviţa. Un număr de 15 persoane, dintre care 7 copii şi 8 adulţi, au fost rănite după ce un microbuz care transporta 18 pasageri s-a ciocnit cu un TIR, potrivit datelor centralizate de către salvatorii prezenţi la faţa locului.

7 copii şi 8 adulţi, răniți într-un grav accident rutier în Galați

În cursul acestei dimineți, Poliția Galați a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe Drumul Național 26, în interiorul localității Șivița, din județul Galați, a avut loc un accident rutier. Un microbuz cu 18 persoane la bord și un tir s-au ciocnit grav.

Potrivit IPJ Galaţi, mai mulți poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi au stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 30 ani, din Republica Moldova, ce se afla la volanului unui TIR, nu s-a asigurat la schimbarea direţiei astfel că a intrat în coliziune lateral spate dreapta cu un microbuz transport persoane intrajudeţean, ce era condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 35 ani.

„În urma acestui eveniment rutier a rezultat rănirea ușoară a unui număr de 15 persoane, toate aflate în microbuz. Mai multe echipaje de la ambulanță s-au deplasat la fața locului pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a anunțat IPJ Galați.

Dosar penal in urma accientului rutier din Galati
Accient rutier in Galati

La locul accidentului au intervenit trei autospeciale şi echipajul SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Galaţi precum şi 2 echipaje de la SAJ Galaţi.

Din nefericire, în urma accidentului rutier, au fost rănite nu mai puțin de 15 persoane, toate aflate în microbuz. Astfel că mai multe echipaje de la ambulanţă s-au deplasat de urgență la faţa locului pentru acordarea de îngrijiri medicale.

La scurt timp după accidentul auto, conducătorii auto au fost testaţi alcoolscop, iar rezultatul a fost negativ în ambele cazuri. Momentan se circulă dirijat pe un singur sens de mers.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar în scurt timp vor fi stabilite cu exactitate împrejurările în care s-a petrecut acest eveniment rutier.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...