Dosar penal după incendiul de luni seara, la Clinica de Psihiatrie Craiova. Se fac cercetări pentru distrugere și vătămare corporală din culpă

Elena Avramescu 09.03.2021, 10:38
Dosar penal după incendiul de luni seara, la Clinica de Psihiatrie Craiova. Se fac cercetări pentru distrugere și vătămare corporală din culpă

Dosar penal după incendiul la Clinica de Psihiatrie Craiova. Tragedie aseară la Clinica de Psihiatrie Craiova, după ce un incendiu puternic a izbucnit din senin. Astfel că polițiștii din cadrul IPJ Dolj au deschis dosarul penal în urma incendiului înregistrat, luni seara, la Clinica de Psihiatrie Craiova. În prezent se fac cercetări pentru distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Dosar penal după incendul la Clinica de Psihiatrie Craiova

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infractiunilor de distrugere din culpa si vatamare corporala din culpa, cercetarile fiind continuate sub supravegherea unitatii de parchet competente, in vederea lamuririi starii de fapt, au declarat reprezentanții IPJ Dolj.

Se știe că flăcările au izbucnit într-o rezervă în care se afla o pacientă și focul s-a extins și la alte două încăperi din incintă, iar un număr de 41 de pacienți au fost evacuați în timpul incendiului. Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute, iar trei medici de gardă, ce se aflau deasupra rezervelor care au luat foc, s-au speriat și au sărit pe geam. În plus, s-a aflat că incendiul a fost provocat de o pacientă care, folosind o brichetă, a dat foc unei saltele.

Din fericire nu au fost înregistrate victime, după cum a spus managerul spitalului, Anca Tudor. Cei trei medici care au sărit de la etaj au ajuns cu fracturi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Din punct de vedere a autorizației de securitate la incendiu, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, Florin Cocoșilă, a menționat că această clădire o are din anul 2015.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Trei cadre medicale s-au aruncat de la etaj de frica flacarilor
Pompieri

„Salteaua ardea mocnit, s-a deschis ușa, s-a făcut curent și a izbucnit flacăra”

Anca Tudor, managerul spitalului, a vorbit despre cum a fost posibil ca o pacientă să dea foc unei saltele și a precizat că pacienții nu sunt în regim de detenție și că această femeie, care are în jur de 55 de ani, este fumătoare și este posibil să fi făcut rost de o brichetă în timpul plimbărilor pe care le-a făcut, deși ar fi fost însoțită.

O pacientă care se află într-o rezervă la parterul clădirii deținea probabil o brichetă. A dat foc unei saltele. Și-au dat seamă colegii extrem de repede. Au acționat foarte prompt. Salteaua ardea mocnit, s-a deschis ușa, s-a făcut curent și a izbucnit flacăra. Nu avem scară de incendiu. Spitalul are aviz de la ISU. Nu există detectoare de fum. Niciunul dintre pacienți nu este afectat. Pacienții noștri nu sunt în regim de detenție aici. Ei au voie să iasă în curte, să se plimbe. Pacienta era de mai mult timp aici. Ieșea în curte, se mai plimbă. Însoțită, dar… nu poți să stai în permanență strict să vezi ce face. Probabil intrând în discuții cu altcineva probabil că i-a strecurat o brichetă. Evident că sunt controlați, dar nu este regim de detenție. Ei se plimbă, socializează, a spus Anca Tudor, managerul spitalului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...