Doliu în lumea filmului. Celebra actriță Eileen Ryan Penn s-a stins din viață la 94 de ani

Stan Filon 11.10.2022, 15:37
Doliu în lumea filmului. Celebra actriță Eileen Ryan Penn s-a stins din viață la 94 de ani

Lumea filmului este din nou în doliu, după moartea lui Eileen Ryan Penn. Celebra actriță, care era mama actorului Sean Penn, a decedat la vârsta de 94 de ani. A murit în casa ei din California, iar anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al actriței, care a precizat că decesul a survenit din cauze naturale.

A murit celebra actriță Eileen Ryan Penn

Actrița Eileen Ryan Penn a murit la vâsta de 94 de ani, după o carieră care s-a întins pe nu mai puțin de 60 de ani. Mama celebrului actor Sean Penn a decedat acasă, în locuința sa din Malibu, California, din cauze naturale. Ultimul său rol a fost în cunoscutul serial de televiziune „Anatomia lui Grey”.

Eileen Ryan Penn s-a născut pe 16 octombrie 1927, la New York. A fost fiica unei asistente și a unui medic stomatolog și a ales o carieră în lumea filmului, în ciuda opoziției inițiale a tatălui său. Actrița a fost căsătorită timp de 41 de ani cu actorul și directorul de film Leo Penn. Cei doi s-au cunoscut în anul 1957, în timpul unor repetiții pentru „The Iceman Cometh”. La scurt timp, s-au îndrăgostit. În anul 1998, bărbatul s-a stins din viață. Eileen Ryan Penn a spus atunci că și-a pierdut sufletul pereche și nu s-a mai recăsătorit.

A murit celebra actrita Eileen Ryan Penn
A murit celebra actrita Eileen Ryan Penn

Carieră fără cusur

Eileen Ryan Penn a avut apariții remarcabile în diferite pelicule, precum: „Sing Till Tomorrow” (în perioada 1953 – 1954), „Comes a Day” (1958), „Feast” (2005), „Parenthood” (1989), „Eight Legged Freaks” (2002), „Magnolia” (1999), „All the King’s Men” (2006), „At Close Range” (1986, fiind unul dintre proiectele fiilor săi), „I Am Sam„ (2001), „Indian Runner”(1991), dar și „The Crossing Guard” (1995). A jucat și în seriale, precum: „Grey’s Anatomy”, „NYPD Blue”, „CSI: Crime Scene Investigation”, „Little House on the Prairie”, dar și „The Twilight Zone”.

Eileen Ryan Penn a avut și apariții pe Broadway, ea a interpretat-o pe Evie în „Sing Till Tomorrow” în 1953 și pe Lorraine în „Comes a Day” în 1958, potrivit variety.com. Talentul actriței a fost moștenit de toți cei trei copii ai săi. Sean, Chris și Michael Penn au făcut carieră în cinematografie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...