Directorul Moderna a făcut anunțul. „Ne apropiem de etapele finale ale pandemiei”

Mihnea Tălău 17.02.2022, 10:33
Directorul Moderna a făcut anunțul. „Ne apropiem de etapele finale ale pandemiei”

Directorul general al Moderna, Stephane Bancel, a declarat că este „rezonabil” să presupunem că ne apropiem de etapele finale ale pandemiei. „Cred că există o șansă de 80% ca, pe măsură ce omicronul evoluează sau virusul SarsCov-2 evoluează, vom vedea viruși din ce în ce mai puțin virulenți”, spune Bancel.

Amenințarea Omicron ar putea să se estompeze

El a explicat la CNBC că există un alt „scenariu de 20% în care vom vedea o următoare mutație, care este mai virulentă decât omicron”.

„Cred că am fost norocoși că Omicron nu a fost foarte virulent, dar totuși vedem mii de oameni care mor în fiecare zi pe planetă din cauza lui Omicron”, a spus șeful Moderna.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în ultimele șapte zile au fost raportate 15,47 milioane de cazuri noi la nivel mondial și 73.162 de decese în aceeași perioadă.

Unele studii au arătat că, deși varianta Omicron pare mai contagioasă, în general nu îmbolnăvește oamenii la fel de mult ca tulpina Delta.

Oficialii din domeniul sănătății au subliniat, de asemenea, că amenințarea omicronului ar putea să se estompeze.

Este periculos să presupunem că pandemia se apropie de final

Dar șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat în ianuarie că este periculos să se presupună că pandemia se apropie de final. De fapt, el a spus că „nu este nici pe departe încheiată” și a avertizat că vor apărea probabil noi variante pe măsură ce omicronul se răspândește rapid pe glob.

Consilierul medical șef al Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, a declarat, de asemenea, luna trecută, că este încă o „întrebare deschisă” dacă varianta omicron va marca ultimul val al pandemiei.

Când vom avea un tratament special pentru Coronavirus. Ce spun experții din SUA
Dr. Anthony Fauci

În ianuarie, Moderna a anunțat că a demarat un studiu clinic pentru a studia siguranța și eficacitatea unei injecții de rapel care vizează în mod specific varianta omicron.

Primul participant la studiu a primit deja o doză de injecție de rapel specifică variantei omicron, potrivit companiei. Aceasta se așteaptă să înroleze aproximativ 600 de participanți adulți cu vârste de peste 18 ani, care vor fi împărțiți în două grupuri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...