Alexandru Rafila, anunț ce dă fiori despre tulpina Delta. Ce urmează în perioada următoare: “E foarte greu”

Cătălina Burghelea 11.10.2021, 06:34
Alexandru Rafila, anunț ce dă fiori despre tulpina Delta. Ce urmează în perioada următoare: “E foarte greu”

Medicul Alexandru Rafila a făcut un anunț cutremurător despre varianta Delta și persoanele nevaccinate. Potrivit profesorului român, în următoarea perioadă, vom asista la o situație extrem de delicată. Din cauză că această tulpină este de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală, românii trebuie să înțeleagă un lucru.

Dr. Alexandru Rafila are un mesaj trist pentru persoanele care refuză vaccinarea anti-Covid

Celebrul medic Alexandru Rafila avertizează persoanele care refuză să se imunizeze anti-Covid. Specialistul spune că această categorie de oameni este foarte predispusă să contracteze virusul SARS-CoV-2, având în vedere contagiozitatea ridicată a tulpinii care circulă în prezent şi care se transmite de trei ori mai repede decât varianta iniţială a virusului. Astfel, singura “armă” împotriva bolii este vaccinarea, anunță doctorul.

Celebrul medic spune că este foarte greu să nu contactezi boala

Pentru a-i face pe români să înțeleagă că vaccinarea este singura soluție să scăpăm de pandemia de coronavirus, dr. Rafila face o comparație între țările care au acoperire mare vaccinală și România. Chiar dacă și în alte țări sunt infectări multe, deoarece lumea este imunizată, cazurile nu sunt la fel de grave ca în țara noastră. Nici internări foarte multe nu sunt în statele cu populație vaccinată în număr mare.

„Totuşi, cifrele pe care le avem la îndemână sunt de la Institutul de Sănătate Publică din România sau din alte ţări şi demonstrează ceva foarte clar: ţările care au acoperire mare vaccinală, chiar dacă au cazuri multe, nu au internări în spitale şi nu au decese decât în proporţie foarte mică.

De fapt, asta e diferenţa între noi şi ei şi asta trebuie să înţelegem, ce se va întâmpla în perioada următoare. În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala.

E foarte greu să nu contactezi boala, pentru că această tulpină e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală şi asta e într-adevăr o problemă foarte mare, iar aglomeraţiile, în lipsa măsurilor de protecţie – mască şi distanţare – nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea”, a afirmat Alexandru Rafila, duminică seară (n.r. – 10 octombrie), într-o emisiune la postul de televiziune B1.

Profesorul Rafila a criticat campania de vaccinare

Medicul Alexandru Rafila a mai menţionat că, în vara trecută, în România a lipsit o campanie de informare privind vaccinarea anti-Covid, care să îi convingă pe cei care nu erau decişi dacă să se imunizeze sau nu împotriva noului coronavirus.

Bilanț Covid oferit de Grupul de Comunicare Strategică

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, duminică, 10.400 noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2818 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 211 persoane și-au pierdut viața. În secțiile ATI sunt internaţi 1.603 pacienţi cu COVID-19. 416 copii au Covid și se află în spital, 31 dintre ei fiind la ATI. Doar două judeţe din România mai au coeficientul infectărilor sub 3 la mie.

Câți români s-au imunizat în ultimele 24 de ore

Pe de altă parte, Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat, duminică, un număr total de 35.394 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. 17.051 s-au imunizat cu prima doză sau cu serul Johnson&Johnson. De asemenea, 15.345 de români au făcut doza 3 de vaccin.

Urmăriți Impact.ro și pe