Anthony Fauci atrage atenția că virusul SARS-CoV-2 nu va putea fi eliminat. „După Omicron, lumea ar putea trăi cu acest virus”

Beatrice Dumitru 12.01.2022, 10:11
Anthony Fauci atrage atenția că virusul SARS-CoV-2 nu va putea fi eliminat. „După Omicron, lumea ar putea trăi cu acest virus”

Anthony Fauci, celebrul imunolog și consilier al Casei Albe pe probleme de coronavirus, consideră că este puțin probabil ca virusul SARS-CoV-2 să poată fi eliminat complet, dar este de părere că imunitatea conferită de Omicron ar putea ajuta oamenii să trăiscă cu Covid-19. Statele Unite și-au depășit recordul la numărul de persoane spitalizate cu coronavirus.

„Omicron va infecta pe aproape toată lumea”

În ciuda unui număr record de internări, Statele Unite s-ar putea afla „în pragul” unei perioade de tranziție, după care va fi posibil „să trăim cu virusul”, a spus Anthony Fauci. America a înregistrat record de cazuri la nivel global la începutul săptămânii, cu 1,35 de milioane de infectări într-o singură zi.

De asemenea, Statele Unite și-au depășit recordul și pentru numărul de persoane spitalizate cu Covid-19, cu aproape 146.000 de pacienți infectați. Dintre aceștia, aproape 24.000 se aflau la terapie intensivă, potrivit datelor Departamentului de Sănătate al SUA. Recordul anterior a fost de puțin peste 142.000 de persoane internate în spital, pe 14 ianuarie 2021, notează Le Figaro.

„Nu suntem în punctul în care putem spune într-un mod acceptabil că trăim cu virusul, în parte din cauza presiunii actuale asupra sistemului de sănătate. Dar cred că vom ajunge acolo”, a spus Anthony Fauci.

Anthony Fauci: „După Omicron, lumea ar putea trăi cu acest virus”. Noua varinată va infecta aproape pe toți
Omicron este cea mai contagioasă variantă a coronavirusului.

Imunologul a adăugat că varianta Omicron va infecta probabil „aproape pe toată lumea”, deoarece este foarte contagioasă și că este foarte puțin probabil ca noul coronavirus să fie eliminat complet.

Nu putem lăsa acest virus să ne domine viața și mai mult”, a afirmat medicul, pledând pentru stabilirea. cât mai repede, a unei noi strategii.

EMA: Omicron va scoate Covid-19 din faza de pandemie

Statele Unite se confruntă în prezent cu explozie a cazurilor asociate cu varianta Omicron, devenită majoritară în câteva săptămâni. Țara a înregistrat un număr record de contaminări de la sfârșitul lunii decembrie. Aproximativ 18.500 de persoane cu Covid-19 sunt internate în spital în fiecare zi,  potrivit Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC).

Deși boala se află încă într-o fază de pandemie, răspândirea variantei Omicron va transforma Covid-19 într-o boală endemică cu care omenirea poate învăța să trăiască, a declarat și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Odată cu creșterea imunității în rândul populație – și cu Omicron va fi multă imunitate naturală pe lângă vaccinare – ne vom îndrepta rapid către un scenariu care va fi mai aproape de endemicitate”, a precizat Marco Cavaleri, șeful strategiei de vaccinuri al EMA.

Urmăriți Impact.ro și pe