Diana Șoșoacă, gaură în bugetul unei televiziuni din România. Ce a putut să facă noua senatoare AUR

Ana Anitoiu 16.12.2020, 13:58
Diana Șoșoacă, gaură în bugetul unei televiziuni din România. Ce a putut să facă noua senatoare AUR

Diana Șoșoacă a făcut o mică gaură în bugetul unei televiziuni din România. Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a intervenit și a dat o amendă, după apariția senatoarei partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), în timpul unei emisiuni TV.

Cum a reușit Diana Șoșoacă să dea gaură în bugetul unei televiziuni din România

Diana Șoșoacă, membră a AUR, partidul-surpriză de la alegerile parlamentare ce au avut loc pe 6 decembrie, a provocat o sancțiune de 5.000 de lei din partea CNA pentru televiziunea România TV. Ea a făcut unele afirmații prin care a pus la îndoială unele măsuri luate împotriva pandemiei de coronavirus.

”Aţi observat, da? Acum cinci minute spunea că nimeni din jurul ei, absolut nimeni, nu s-a îmbolnăvit de niciun COVID-19, iar acum spune că toţi cei care s-au îmbolnăvit de COVID dintre cunoscuţii ei şi prietenii ei s-au vindecat”, a spus, Radu Herjeu, membru CNA.

Ce a declarat Dorina Rusu, care a propus sancțiunea

România TV a primit amenda de la CNA după ce Dorina Rusu, membru al Consiliului, a făcut o sesizare cu privire la prezența senatoarei AUR pe post. Dorina Rusu, care a propus sancțiunea, s-a referit și la afirmaţiile pe care le-a făcut Mădălin Ionescu.

„Explică el de ce. El ştie şi tratamente. Cum plătesc oamenii ca să se declare morţi de COVID… (…) Şi mie mi se pare culmea ironiei, că, după aceste două emisiuni care au fost una după alta, a venit spotul Guvernului. Exact după ce a terminat Mădălin Ionescu de vorbit, a venit spotul Guvernului cu izolarea, cu spălatul pe mâini, cu nu ştiu ce. A fost foarte caraghios”, a spus Dorina Rusu.

Diana Sosoaca, gaura in bugetul unei televiziuni din Romania. Ce a putut sa faca noua senatoare AUR
Diana Sosoaca

Afirmațiile senatoarei AUR, ”de un extremism rar”

La rândul lui, Radu Herjeu, membru CNA, a spus că afirmaţiile Dianei Şoşoacă au fost „de un extremism rar”. ”Când spui că «Mor pentru că îi omoară tratamentul lui Tătaru» (…) Afirmaţia lui Şoşoacă a fost «Ăla e criminalul şef, împreună cu Arafat». Asta e o afirmaţie de un extremism rar, destul de rar, din fericire, auzit pe posturile TV”, a spus el.

De asemenea, Radu Herjeu s-a referit la afirmațiile pe care Mădălin Ionescu le-a făcut, în timpul emisiunii. „Eu, ca om, mă întreb, ce background are Mădălin Ionescu pentru a fi lăsat, totuşi, să vorbească, minute în şir, despre o problemă serioasă. Eu vă spun că minte, spun că nu are dreptate”, a spus el.

Cum s-a apărat televiziune, la CNA, după apariția Dianei Șoșoacă pe post

România TV a fost apărată la CNA de reprezentatul postului de televiziune, Roxana Niculescu. Aceasta a precizat că senatoarea AUR nu a fost prezentă în emisiunile de promovare electorală ci în știri despre un protest. „Dacă vreţi să le consideraţi ştiri electorale, puteţi să le consideraţi ştiri electorale”, a spus ea.

În plus, reprezentanta România TV la CNA a spus că emisiunea în care a apărut senatoarea AUR a avut 50 de minute și a avut și alți invitați, care au pledat pentru măsurile de siguranță împotriva COVID-19.„Fiţi convinşi că toţi ceilalţi invitaţi au pledat şi pentru purtarea măştii şi pentru tratament şi pentru carantină şi pentru tot ceea ce trebuie. Nu suntem o redută împotriva măştii”, a mai spus ea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...