Îți pierzi contul de WhatsApp dacă nu faci acest lucru. Toți românii pot fi afectați

Iancu Andreea / 09.01.2021, 13:08
Îți pierzi contul de WhatsApp dacă nu faci acest lucru. Toți românii pot fi afectați

Începând cu data de 8 februarie, contul de WhatsApp urmează să fie afectat de noua politică de confidențialitate a aplicației deținută de către Facebook. Astfel, utilizatorii serviciului de mesagerie vor putea folosi aplicația doar în urma acceptării noilor termeni. Ce se întâmplă cu conturile de utilizator ale românilor?

Contul de WhatsApp va fi blocat dacă nu accepți noua politică de confidențialitate

Serviciul de mesagerie atât de popular în România a devenit parte a gigantului Facebook încă din 2014, păstrând însă politica de confidențialitate pe care a stabilit-o de la lansarea pe piață. Clienții WhatsApp au fost atrași tocmai de crezul după care se ghida aplicația: “Respectarea confidențialității tale este codificată în ADN-ul nostru”. Cu toate că principiile care asigurau confidențialitatea utilizatorilor aplicației erau unele solide, acestea urmează să se modifice din 8 februarie. Astfel, contul de WhatsApp al celor care folosesc serviciul de mesagerie și nu acceptă noua politică va fi blocat începând cu această dată.

Utilizatorii vor fi nevoiți să accepte noua politică de confidențialitate pentru a continua să folosească aplicația WhatsApp. Deși constituie o aplicație independentă, platforma de mesagerie urmează să se schimbe. Modificările ce trebuie acceptate în mod obligatoriu de toți cei care vor continua să folosească WhatsApp din 8 februarie, permit aplicației să partajeze mai multe date despre utilizatori cu celelalte companii deținute de Facebook. Printre informațiile pe care WhatsApp le va împărtăși se numără contul, numere de telefon, date despre tranzacții, informații privind diferite servicii, interacțiuni pe platformă, informații despre dispozitivul mobil, adresă IP și alte date colectate pe baza consimțământului utilizatorilor.

Noua politică de confidențialitate a WhatsApp se schimbă din 8 februarie 2021
Noua politică de confidențialitate a WhatsApp se schimbă din 8 februarie 2021

Ce utilizatori vor fi afectați de aceste modificări

Ultima dată când WhatsApp a actualizat termenii și condițiile de utilizare a serviciului de mesagerie a fost pe 28 ianuarie 2020, în timp ce politica de confidențialitate conform căreia platforma funcționează în prezent a fost aplicată pe 20 iulie 2020. Totuși, noua politică WhatsApp privind confidențialitatea utilizatorilor își dorește să ofere o experiență mai coerentă, integrând și celelalte platforme deținute de Facebook precum Instagram și Messenger.

Deocamdată, anunțul privind modificarea politicii de confidențialitate îi privește pe utilizatorii din India. Toți cei care dețin un cont de WhatsApp în regiune vor trebui să accepte noile condiții de utilizare a platformei, care urmează să intre în vigoare de luna viitoare. Pe de altă parte, noua politică de partajare a datelor cu aplicațiile deținute de Facebook nu se aplică și statelor membre ale Uniunii Europene, care fac parte din Spațiul Economic European (SEE) și care se ghidează după reglementările GDPR privind protecția datelor. Rămâne de văzut dacă noii termeni vor afecta și românii împreună cu restul utilizatorilor statelor UE în viitorul apropiat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI