Schimbare majoră pentru WhatsApp. Ce trebuie să facă de acum încolo utilizatorii

Andreea Bisinicu 11.01.2021, 16:42
Schimbare majoră pentru WhatsApp. Ce trebuie să facă de acum încolo utilizatorii

Schimbare majoră pentru WhatsApp. Ce trebuie să facă de acum încolo utilizatorii. Se pare că utilizatorii aplicației Whatspp vor trebui să își partajeze datele cu contul de Facebook dacă vor să își păstreze conturile. Termenul limită este 8 februarie 2021. Despre ce este vorba.

Ce trebuie să facă de acum încolo utilizatorii WhatAapp

WhatsApp îi obligă pe utilizatori să accepte schimbul de informații cu rețeaua de socializare Facebook dacă doresc să continue să utilizeze serviciul. Compania avertizează utilizatorii printr-o notă pop-up că trebuie să accepte aceste actualizări pentru a continua să utilizeze WhatsApp sau, în caz contrar, vor trebui să-și șteargă conturile. Dar Facebook, care deține WhatsApp, a declarat că utilizatorii europeni și britanici nu vor vedea aceleași schimbări de partajare a datelor, deși vor trebui să accepte noi termeni. Unii cred că această excepție este o victorie pentru autoritățile de reglementare a confidențialității din Uniunea Europeană.

Termenul limită în ambele regiuni pentru a accepta modificarea este 8 februarie, după care „va trebui să acceptați aceste actualizări pentru a continua să folosiți WhatsApp”, a spus compania în alerta pop-up către utilizatori. A fost eliminată o secțiune din politica internațională de confidențialitate, care anterior le permitea oamenilor să renunțe la partajarea informațiilor personale cu Facebook în primele 30 de zile, după ce modificările au intrat în vigoare. În schimb, cea mai recentă alertă indică utilizatorii către centrul său de ajutor online dacă doresc să își steargă contul.

Ce trebuie sa faci pentru a nu-ti pierde contul de WhatsApp
Ce trebuie sa faci pentru a nu-ti pierde contul de WhatsApp

Ce se întâmplă cu cei care refuză acest update

Acest update presupune partajarea datelor de pe Whatsapp cu aplicațiile deținute de Facebook, precum Instragram și Messenger. Este vorba despre date personale precum nume, număr de telefon, adresa de IP, modelul telefonului pe care sunt instalate aplicațiile, potrivit celor de la BBC. Potrivit reprezentanților Whatsapp, acest update se vrea a ajuta dezvoltarea afacerilor și gestionarea conversațiilor din Whastapp folosind infrastructura Facebook. Cei care refuză această partajare a datelor dintre conturile lor de Whatsapp și Facebook vor avea parte de o surpriză, dacă vor încerca să șteargă aplicația. Datele, conversațiile și fișiere media de pe dispozitivul tău rămân stocate. Pentru a le elimina și a se asigura că nimeni nu se folosește de datele lor personale, utilizatorii trebuie să își șteargă contul de Whatsapp direct din aplicație. Cu toate acestea, se pare că anumite date rămân stocate chiar și după ce contul de Whatsapp a fost șters definitiv.

Această schimbare este implementată la o lună după ce Apple a început să ceară companiilor care dezvoltă aplicații pt iOS să detalieze informațiile pe care ei le culeg de la utilizatori. Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX și cel mai bogat om din lume, sfătuiește oamenii să renunțe, astfel, la WhatsApp și să apeleze la alte servicii de mesagerie care pun mai mult preț pe confidențialitatea datelor utilizatorilor, precum Signal sau Telegram. Reprezentanții gigantului Microsoft nu sunt nici ei de acord cu aceste noi măsuri luate de către Whatsapp. Aceștia recomandă ca utilizatorii sistemului de mesagerie să își steargă imediat conturile și să folosească Skype, fiind o aplicație care îți păstrează datele personale private.

Urmăriți Impact.ro și pe